Hlavní obsah

Po výhře v Chomutově jsem měl hlavu spíš u vánočního stromku, přiznal vítkovický kouč

Chomutov

Skvostnou formu prokazují v současné době hokejisté Vítkovic v extralize. Po výhře 4:1 v Chomutově se na třetím místě tabulky zase o další krůček přiblížili k druhému Hradci Králové. Ztrácejí na něj sice pět bodů, ale Mountfield má odehráno o dva zápasy více, takže ostravský celek si uchovává naději, že v případě dalších úspěšných výsledků se může na Východočechy dotáhnout. „Hlavně jsme rádi, že bodujeme a chceme v tom pokračovat," podotkl asistent vítkovického trenéra Pavel Trnka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic (zleva) David Květoň a Roman Szturc se radují z gólu

Článek

Jak si užíváte nevídanou sérii sedmi vítězství v řadě s plným bodovým ziskem?

Atmosféra v klubu i v kabině je samozřejmě pozitivní. Jedenadvacet bodů během krátké doby jsme nečekali, ale současně říkám, že na to moc nekoukáme. Pro nás je důležité, že neprohráváme, a z toho vyplývá i určitá pohoda. Vzhledem k náročnému průběhu sezóny to je příjemné znamení, přesto víme, že je před námi ještě hodně zápasů.

Láká vás vidina případného druhého místa?

Je výhodou, že máme dvě utkání k dobru oproti Hradci Králové, ale úpěnlivě se nedíváme doprava ani doleva. Tedy na to, kdo je v tabulce před námi a pod námi. V této fázi to není rozhodující.

Přemýšlíte o tom, jak udržet nynější formu?

Soustředíme se na nejbližší kolo, dál nehledíme. Jak jsem uvedl, převládá hokejová spokojenost, ale přiznám se, že po utkání v Chomutově jsem měl hlavu spíš u vánočního stromku než výhradně u hokeje (úsměv).

Jak se vyrovnáváte s absencí zraněných obránců Jana Výtiska a Lukáše Kloka?

Bylo obdivuhodné, že Honza Výtisk se svým stylem, založeným na obrovské bojovnosti a zarputilosti, vydržel bez zranění tak dlouho. Je nesmírně platným hráčem. Momentálně si přejeme, aby se dal dohromady. Chybí i Klok. Naskakují však jiní hráči, kteří se snaží kvalitní beky nahradit, což se snad daří. Kluci hrají solidním způsobem. Vzadu nás drží i brankář Patrik Bartošák.

Reklama

Související témata: