Hlavní obsah

Irgl se na měsíc stěhuje do Olomouce. Opačným směrem jde Vlach

Olomouc

Zkušený útočník Zbyněk Irgl mění dres! Termínově nabitý leden, ve kterém čeká extraligu deset kol, odehraje v Olomouci, kam zamířil z Třince na měsíční hostování výměnou za Romana Vlacha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zbyněk Irgl ještě v dresu Třince.

Článek

Třinec si od hostování slibuje nejen posílení na pozici středního útočníka, ale také zvýšení produktivity mužstva. Sedmatřicetiletý Zbyněk Irgl, který působí u Ocelářů čtvrtou sezónu, nastoupil v probíhajícím ročníku do 33 utkání, ve kterých si připsal 10 kanadských bodů za 5 gólů a stejný počet asistencí. Postupem času však dostával vicemistr světa z roku 2006, který strávil sedm let své kariéry v Kontinentální hokejové lize, stále méně prostoru na ledě.

Vlach odehrál v Olomouci o jedno utkání více a získal 13 bodů za čtyři góly a devět přihrávek. „V poslední době se nám nabízelo několik variant trejdů. My jsme hledali hráče na pozici centra a nabízel se nám kreativní a výborně bruslící Roman Vlach. Zbyňka jsme se rozhodli vyměnit, protože věříme, že změna prostředí bude pro něho vzpruhou, která ho nakopne k výkonům, jaké předváděl v dřívějších dobách," vysvětlil pozadí novoroční rošády sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Syn trenéra Rostislava Vlacha v minulosti působil kromě Olomouce v mateřském Zlíně, Liberci anebo Karlových Varech. V posledních pěti extraligových utkáních posbíral šest kanadských bodů a byl hrdinou nedávného souboje Třince s Olomoucí, které osmadvacetiletý Roman Vlach 28. prosince rozhodl brankou v samostatných nájezdech.

Zbyněk Irgl v 37 letech oblékne dres třetího týmu v extralize. Držitele stříbrné medaile z mistrovství světa v roce 2006 před svým odchodem do KHL oblékal pouze dres mateřských Vítkovic, po návratu z Ruska si ale před sezónou 2014/2015 vybral Třinec, se kterým má smlouvu do konce příštího ročníku.

Reklama

Související témata: