Hlavní obsah

Piráti potřetí v řadě otočili zápas. Rozhodlo ohromné úsilí, hodnotil kapitán Vondrka výhru nad Hradcem

Chomutov

Kapitán chomutovských hokejistů Michal Vondrka byl ústřední postavou Pirátů i při zápase s Hradcem Králové. Gólem tři sekundy před koncem prodloužení rozhodl o vítězství domácích 3:2, čímž severočeský tým vyhrál pošesté z posledních sedmi zápasů. „Nesmíme ale usnout na vavřínech,“ konstatoval Vondrka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka z Chomutova.

Článek

V čem vidíte příčiny současného úspěšného tažení týmu?

Nechci to zakřiknout, ale myslím, že se snažíme soustředit na naši hru a plnit taktiku. Zatím to nese ovoce. Bylo to s Hradcem třetí otočené utkání po sobě v součtu s výhrou nad Plzní a v Litvínově. Minulý rok jsme dokázali sbírat body i ze zápasů, které se vyvíjely nepříznivým způsobem. Letos na začátku sezóny se nám to spíš stávalo opačně, že jsme ztráceli dobře rozehrané zápasy, i když jsme vedli. Teď naštěstí vyhráváme, což je pozitivní.

Co rozhodlo o chomutovském skalpu Hradce Králové?

Ohromné úsilí. Hlavně jsme i za stavu 0:2 věřili, že můžeme skóre obrátit. Nejdůležitější je i v kritických chvílích najít sebevědomí, že se zvedneme. To se nám povedlo.

Proč to takříkajíc nešlo v prvních dvou třetinách?

Hráli jsme až moc defenzivně a báli se přecházet do protiútoku. Postupně jsme začali hrát víc dopředu, byli jsme na puku v útočném pásmu a byli jsme opticky lepší, a nakonec i výsledkově nahoře. Takže vybojované vítězství.

Při velké marodce dostávají v chomutovském týmu šance nejen noví hráči, ale i hokejisté z prvoligové Kadaně. Jak jste s nimi spokojen?

Je dobře, že jsou tady. Takové bojovníky mančaft potřebuje. Jsou ale i šikovní a dokáží dát gól. Třeba v Liberci domácí hráče hodně proháněli. Nepodceňoval bych je a vážím si, jakou odvádějí práci pro mužstvo. Kluci, co nedávno přišli, jsou super. Škoda, že se zranil Tomáš Dvořák.

Cítíte v týmu duch z loňska, kdy tým dokráčel až do semifinále?

Byť se kádr proměňuje, parta se nezměnila. Ale nesmíme usnout na vavřínech.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice