Hlavní obsah

Fanoušci Plzně jsou snad nepoučitelní. Jihlava platí za urážející rolbaře

Praha
Aktualizováno

Hokejová Plzeň obdržela od disciplinární komise extraligy další dvě pokuty za hrubě vulgární skandování svých fanoušků na adresu soupeře a rozhodčích. Úřadující lídr soutěže musí za prohřešky v duelech s Libercem a Vítkovicemi dohromady zaplatit 50 tisíc korun, navíc má na jedno utkání podmínečně uzavřený kotel na domácím stadiónu. Trestány jsou však i další kluby - Zlín, Hradec Králové a za neobvyklý důvod i Jihlava.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci Plzně během utkání s Vítkovicemi.

Článek

Kromě urážlivého skandování se plzeňští příznivci ve středečním utkání s Vítkovicemi provinili i vhozením plastové láhve na ledovou plochu.

„S přihlédnutím k opakování, četnosti a rozsahu přestupku byla Plzni uložena za nesportovní chování fanoušků v utkání s Libercem finanční pokuta ve výši 20 tisíc korun, za nesportovní chování fanoušků v utkání s Vítkovicemi pak třicet tisíc korun," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý s tím, že za vhození láhve obdrželi Západočeši podmínku, jelikož šlo v probíhající sezóně o první provinění podobného typu.

Současně Holý rozhodl o uzavření sektoru 112, tedy kotle plzeňských fanoušků, ve kterém byly pokřiky iniciovány, na jedno soutěžní utkání s podmínečným odkladem na zkušební dobu do 5. února.

Za pokuty už 142 tisíc

Fanoušci Plzně se vulgárního skandování dopustili v probíhající sezóně již podeváté, za což byl klub nejprve potrestán napomenutím, jedenkrát pokutou ve výši 2 tisíc korun, dvakrát desetitisícovou pokutou, třikrát pokutou ve výši 20 tisíc a dvakrát pokutou ve výši 30 tisíc. Dohromady tak Indiáni museli zaplatit už 142 tisíc.

Finančnímu postihu však neušly ani další kluby. „Fanoušci Zlína se v závěru pátečního utkání se Spartou provinili vhozením plastových láhví na ledovou plochu a dále pak opakovaným, hrubě vulgárním skandováním na adresu soupeře a jeho hráčů," vypočítává Holý. Za porušení povinnosti pořádajícího klubu přijdou Berani o pět tisíc, stejnou částku pak musí uhradit za vulgarity diváků.

Za odpálení pyrotechniky v sektoru královehradeckých fanoušků při utkání v Jihlavě musí Mountfield zaplatit pět tisíc korun, stejně vysokému trestu však ze stejného zápasu neunikla ani Jihlava. Důvod? Poněkud neobvyklý! „Šlo o urážky, hrubé chování a slovní napadení rozhodčích, kterého se v průběhu utkání dopustili pracovníci materiálně-technického zabezpečení na Horáckém zimním stadiónu, konkrétně obsluha rolby," vysvětluje Holý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.