Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 5:2Mladá Boleslav se v boji o desítku nevzdává, na lopatky složila úřadující mistry z Brna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dočekal 0 : 1
7. Klepiš 1 : 1
20. Lenc 2 : 1
33. Pacovský 3 : 1
39. Pacovský 4 : 1
45. Haščák 4 : 2
46. Pabiška 5 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v nedělním utkání 42. kola extraligy nad Kometou Brno 5:2 a získali důležité body v boji o desáté místo tabulky. Středočeši jsou momentálně jedenáctí a na desátou pozici ztrácejí jeden bod. Kometa nebodovala po deseti utkáních.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z druhého gólu v síti brněnské Komety. Středočeši nad úřadujícím mistrem vyhráli 5:2.

Článek
Fotogalerie

Hned první větší šance zápasu skončila gólem v domácí brance. K puku se dostal šťastně v úvodním střídání čtvrté brněnské formace Dočekal a střelou nad vyrážečku překonal Maxwella. Za domácí mohl odpovědět Holík, ale Čiliak si s jeho bekhendovou střelou poradil.

Domácí odpověď přišla v sedmé minutě, kdy se v přesilovce odpoutal od svého strážce Klepiš a z mezikruží se trefil přesně do horní části Čiliakovy branky. Poté dorážel nebezpečně Orsavovu střelu Žejdl, ale puk prošel brankovištěm kolem pravé tyče. Do kabin šli nakonec ale přeci jen s vedením domácí. Obránce Kotvan vystřelil z pravého kruhu a puku do branky ještě pomohla teč Lencovy výstroje.

Hosté zahrozili také ve své úvodní přesilové hře zkraje druhé třetiny, ale v největší šanci početní výhody sjel Eratovi puk z hokejky. Klepiš byl blízko svého druhého gólu v utkání opět v přesilovce, ale ze svého stanoviště na levé straně trefil jenom masku přesouvajícího se Čiliaka.

V polovině zápasu se řítili Brňané do přečíslení čtyři na dva, ale Kotvan jim vypíchl puk a rázem z toho byla situace tři na jednoho na straně druhé. A domácí vyřešili přečíslení podstatně lépe než hosté. Od Kotvana se dostal puk až k Pacovskému, který blafákem mezi nohy překonal brněnského brankáře a zvýšil na 3:1.

Domácí byli při chuti a další skvělý zákrok musel opět při přesunu brankovištěm vytáhnout Čiliak proti Procházkovi. V další šanci už ale kapituloval počtvrté. U pravého mantinelu se skvěle uvolnil Pacovský a sólo zakončil svým druhým gólem večera.

Hosté se dočkali snížení v přesilové hře ve třetí třetině, kdy do branky procedil puk Haščák. Domácí si ale tříbrankové vedení vzali zpět vzápětí, když přesnou střelou zakončil samostatný únik Pabiška. Deset minut před koncem utkání trefil ramenem Pacovského do hlavy Mallet. Utkání skončilo jak pro otřeseného útočníka domácích, tak pro potrestaného Malleta, který inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

42. kolo hokejové extraligy
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Klepiš (P. Holík, Urban), 20. Lenc (Kotvan, Pacovský), 33. Pacovský (Kotvan, P. Holík), 39. Pacovský (Lenc, P. Holík), 46. L. Pabiška (P. Kousal) - 3. Dočekal (Vondráček, Barinka), 45. Haščák (Mallet, J. Hruška). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 6:3, navíc Mallet (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3747
Mladá Boleslav: Maxwell - Jan Hanzlík, Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa - Orsava, Žejdl, Valský - M. Procházka, P. Musil, Klepiš - Pacovský, P. Holík, Lenc - P. Kousal, Urban, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Brno: Čiliak - Barinka, O. Němec, Gulaši, Krejčík, Malec, Bartejs - R. Zohorna, J. Hruška, M. Erat - Zaťovič, V. Němec, Haščák - Mallet, Nečas, H. Zohorna - Dočekal, L. Čermák, Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček

Reklama

Související témata: