Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 5:3Pardubice zlomily sérii proher s Vítkovicemi a jsou sedmé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Dej 0 : 1
18. Rolinek 1 : 1
24. P. Sýkora 2 : 1
33. Beran 3 : 1
35. Kucsera 3 : 2
38. Svoboda 4 : 2
56. Sloboda 4 : 3
59. Trončinský 5 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli v předehrávce 44. kola extraligy na domácím ledě nad Vítkovicemi 5:3 a v tuhém boji o místa zajišťující alespoň předkolo play off se posunuli na sedmé místo. Dynamo navíc porazilo Ostravany po pěti porážkách ve vzájemných zápasech v řadě. Rozhodující náskok získaly Pardubice ve druhé třetině, kdy nasázely tři branky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Pardubic slaví výhru. Ilustrační foto.

Článek

Vítkovice začaly lépe, když přestály přesilovku Dynama a v sedmé minutě je přesnou střelou k tyči poslal do vedení Dej. Pardubice byly od gólu lepší a Bartošák musel zlikvidovat pokus Treilleho či přesilovkovou střelu Kauta, po které mu při dorážce Svobody pomohla i tyčka.

Dynamo svou převahu zúročilo na konci první části, kdy se při přesilovce po pěkném pasu Trončinského trefil Rolinek. Střeleckou chuť domácího týmu nezastavila ani přestávka a ve 24. minutě se otočil stav po krátkém úniku Sýkora. Bartošák následně několik příležitostí Pardubic pochytal, ale ve 33. minutě nestačil na dorážku Berana.

Vítkovicím zpátky do hry pomohla přesilovka a tečující Kucsera, který ve 35. minutě snížil znovu na rozdíl jediné branky. Vyrovnání měl na hokejce Dej, jenže v čisté gólovce mířil jen do Kacetlovy výstroje, a tak znovu udeřil domácí tým, když se na konci 38. minuty prosadil zblízka Svoboda.

Hosté vstoupili do třetí části s Dolejšem v brance, který sice moc práce neměl, ale Vítkovicím vázla hra dopředu. A když už měl před sebou prázdnou branku Kolouch, tak vůbec netrefil puk. Pardubice bez větších potíží bránily dvoubrankový náskok, který mohly ještě navýšit Treille a Kaut.

V závěrečných minutách se Vítkovice začaly přece jen více tlačit před Kacetla a v 56. minutě zařídil kýžené snížení při přesilovce ranou pod horní tyč Sloboda. Vzápětí mohl srovnat unikající Tybor, jenže Kacetla neprostřelil a tím naděje hostů zhasly. Střelou do prázdné branky rozhodl Trončinský.

Předehrávka 44. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Rolinek (Trončinský, T. Svoboda), 24. P. Sýkora (Marosz, M. Beran), 33. M. Beran (Trončinský), 38. T. Svoboda (Tomášek, S. Treille), 59. Trončinský (Marosz, P. Sýkora) - 7. Dej (Lev, Olesz), 35. Kucsera (O. Roman, Sloboda), 56. Sloboda (O. Roman, Kucsera). Rozhodčí: M. Sýkora, Šír - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:4, navíc Trončinský (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6360.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Vítkovice: Bartošák (41. Dolejš) - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, D. Krenželok - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Pytlík - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: