Hlavní obsah

Liberec měnil s Chomutovem a vyhlíží návrat odchovance

Liberec

Hokejisty extraligového Liberce by v závěru sezóny mohl posílit útočník Tomáš Filippi. Pětadvacetiletý odchovanec Bílých Tygrů vynechal podstatnou část aktuální sezóny kvůli problémům se zády a předčasně ukončil i angažmá v Magnitogorsku. Nyní se ale Filippi, který se momentálně věnuje hlavně rehabilitaci, připojil k Liberci. Naopak Severočechy opouští Lukáš Vantuch, který bude hostovat do konce sezóny v Chomutově. Opačným směrem míří Adam Dlouhý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Filippi na srazu hokejové reprezentace.

Článek

"Tomáš je nesmírně kvalitní útočník, navíc jde o libereckého odchovance. V této sezóně ho potkaly nepříjemné zdravotní problémy se zády, které ho dlouhodobě vyřadily ze hry. Umožnili jsme mu, aby mohl trénovat spolu s týmem a dostat se do původní formy," uvedl sportovní ředitel a trenér Filip Pešán na klubovém webu.

Filippi odehrál za Metallurg v sezóně 25 zápasů a nasbíral 17 kanadských bodů. V polovině prosince český reprezentant v KHL skončil, měl jít na operaci a zbytek sezóny vynechat. Jeho zdravotní stav se ale začal postupně lepšit. "V případě příznivého vývoje by mohl v závěru sezóny týmu vypomoci i v zápasech, ale vše se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu," řekl Pešán dnes.

Rodák z Rychnova nad Kněžnou odešel z Liberce do Magnitogorsku v roce 2015 a v zahraničí má v plánu působit i nadále. "Po skončení sezóny si bude hledat znovu zahraniční angažmá," dodal Pešán na adresu účastníka mistrovství světa v roce 2016, který s Metallurgem ve stejném roce získal Gagarinův pohár.

Výměna Vantuch-Dlouhý

Třiadvacetiletý Dlouhý může v pátek v dresu Liberce nastoupit právě proti svým dosavadním spoluhráčům, protože Bílí Tygři zavítají k duelu 47. kola do Chomutova. Vantuch ale bude chybět vzhledem ke zdravotním důvodům, kvůli kterým neodehrál ani nedělní zápas v Mladé Boleslavi. Uvedly to oficiální stránky libereckého klubu.

Vantuch v této sezóně sehrál za Liberec 29 utkání a připsal si dva body za dvě asistence. Ve třech zápasech se představil i v prvoligových Benátkách nad Jizerou a zaznamenal gól a dvě přihrávky. V extralize sehrál bývalý hráč Sparty, Hradce Králové a Litvínova celkem 399 utkání a nasbíral 76 bodů (36+40).

Dlouhý v tomto ročníku nastoupil za Liberec jen ve čtyřech utkáních a jinak působil převážně na farmě v Benátkách nad Jizerou. Díky hostování v Chomutově ale vylepšil svou bilanci v extraligovém ročníku na pět bodů za dvě branky a tři asistence z 25 utkání.

Reklama