Hlavní obsah

Brno - Pardubice 2:1Brno díky obratu ve druhé třetině zdolalo Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Trončinský 0 : 1
25. Vincour 1 : 1
31. Zohorna 2 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 47. kole extraligy Pardubice 2:1 a dočkali se po třech zápasech plného bodového zisku. Brňané si výhrou upevnili před play off umístění mezi pěticí nejlepších týmů. Pardubice se připravily o lepší výsledek dvěma hrubými chybami ve druhé třetině. Ty v rozmezí šesti minut potrestali svými góly Tomáš Vincour a Radim Zohorna.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl v duelu s Kometou.

Článek

Domácím hokejistům, kterým chyběl útočník Martin Erat, patřilo úvodních deset minut, ve kterých přehrávali soupeře kombinační souhrou i gólovými šancemi. V koncovce se ale neprosadili. Ve 4. minutě se neprosadil Hynek Zohorna, o čtyři minuty později zahodil vyloženou šanci Zaťovič.

V 10. minutě po střele obránce Němce od modré čáry kotouč brankáři Kacetlovi proklouzl mezi chrániči, ale změnil směr mimo branku. Hokejisté Pardubic spoléhali vedle defenzívy na rychlé protiútoky. Jeden z nich při vlastním oslabení využili ke vstřelení branky. Po chybách soupeře v útočném pásmu ujel Kaut a po jeho přihrávce obránce Trončinský blafákem překonal brankáře Langhamera.

Z herního útlumu se dostali Brňané ve druhé třetině zpět do tlaku, výsledek se jim podařilo otočit po chybách soupeře. Ve 25. minutě se nahozený kotouč odrazil nečekaně od mantinelu přímo k Vincourovi, který tvrdou ranou prostřelil brankáře Kacetla.

O šest minut později důsledně napadající Radim Zohorna získal ve středním pásmu kotouč, protáhl se mezi zadáky soupeře a blafákem přidal druhou branku. Hosté měli slibnou možnost k vyrovnání při 73 sekund trvající přesilovce pět na tři, při níž se ale do výraznější šance nedostali.

Také v závěrečné třetině snaha Pardubic o vyrovnání navzdory dvěma přesilovkám vyzněla naprázdno. Kometa už díky bojovnosti v defenzívě i výkonu brankáře Langhamera těsnou výhru udržela.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Vincour, 31. R. Zohorna - 13. Trončinský (M. Kaut, Dušek). Rozhodčí: Bejček, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7265.
Brno: Langhamer - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Kratochvíl, P. Holík, Zaťovič - Haščák, J. Hruška, Vincour - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Starý - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: