Hlavní obsah

Bednář: Nejde sedět v kabině a brečet, že se nedaří

Hokejisté Slavie Praha měli před sezónou vysoké ambice, ale po pěti kolech jim patří v extraligové tabulce až deváté místo. Podle představ se zatím nedaří ani útočníkovi Jaroslavu Bednářovi, který si z toho ale prozatím nedělá starosti. V rozhovoru pro deník Právo mimojiné vykládal o chybějícím štěstí v koncovce, nebo odlišném pískání rozhodčích.

Foto: čtk

Zklamaní hráči Slavie Praha Jaroslav Bednář (vlevo) a Peter Kadlec

Článek

Jste spokojen se vstupem do sezóny?

Věděl jsem, že rozjezd budu mít pomalejší, jelikož jsem de facto tři neděle nestál na bruslích. Postupem času se to ale zlepšuje. Měl bych se brzy dostat do stejné pohody jako loni, jsem o tom přesvědčený.

Slavii to ale zatím moc nejde...

Není třeba z toho dělat takovou vědu, když jsme jednou prohráli v prodloužení a jednou na penalty. Extraliga je dost dlouhá, aby se mužstvo stmelilo a začalo hrát". Spekulace mě nerozhodí, na to jsem už dost starý.

Ale ve Zlíně jste dostali osmičku, není těch gólů ve vaší síti trochu moc? Slavia přece měla hru postavenou na precizní defenzívě...

Je pravda, že hodně inkasujeme. Kolem své branky nejsme tak důrazní, to je naše největší slabina. Tam je potřeba se trochu vzchopit, protože jinak dost gólů dáváme. Já jsem optimista.

Chybí vám letní odchody Dudy, Žabky nebo Nováka?

Hokej, to je vlastně šoubyznys. Někdo moc nehraje nebo mu končí smlouva, tak jde zase jinam. To je věčný koloběh. Ty hráče už nevrátíme. Dívám se jen na to, s kým zrovna momentálně hraju. Nejde sedět v kabině a brečet, že se nedaří, protože nám odešel útočník a dva beci.

V každém zápase máte dost šancí, ale proti Třinci jste se trefil až v přesilovce od modré...

Zkouším to z každé pozice. Měl jsem tam už předtím pár nadějných pokusů, ale gól je jen výsledkem toho, že se snažím hodně pálit. Kdybych měl trochu víc štěstí, tak jsem mohl dát hattrick a nikdo by se nedivil. Když jsme poslední třetinu hráli s Pepíkem Beránkem, tak během deseti minut jsme měli snad čtyři gólovky.

Úterní zápas byl reprízou čtvrtfinále play-off předchozí sezóny. Tehdy tam došlo k nešetrnému zákroku Frola na vašeho spoluhráče Sobotku. Nemysleli jste třeba trochu na odvetu?

Já osobně jsem se v tom nešťoural. Snažím se dostat do pohody a kondice. Chci pomoci Slavii, aby šla tabulkou zase nahoru. Pořád mě láká titul v české extralize, ten ještě nemám.

Extraliga zavedla nová pravidla. Jak se hraje v nových poměrech ofenzivním hokejistům?

Byl jsem strašně spokojený v prvním kole v Plzni, když pískal Fin Rantala. Ten byl nekompromisní. Pískal všechno a na obě strany. Pak nemám problém. Když je ale ten zápas nakloněný na jednu stranu, tak se mi to nelíbí. A je jedno, jestli sudí pomáhá nám, nebo soupeři.

Reklama

Související témata: