Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 3:4 PPLitvínov vyhrál derby v Chomutově, přesto musí do baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Mikúš 0 : 1
13. Skokan 1 : 1
17. Šťovíček 2 : 1
25. Hübl 2 : 2
35. Mikúš 2 : 3
46. Lauko 3 : 3
64. Doudera 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 1. kola skupiny o umístění v extralize na ledě Chomutova 4:3 v prodloužení. O výhře Vervy rozhodl ve čtvrté minutě Lukáš Doudera, přes úspěšně zvládnuté derby však musí hosté s jistotou do baráže. I proto, že Mladá Boleslav porazila ve druhém utkání Jihlavu 5:1. Dva góly vítězů dal Juraj Mikúš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Pavel Kantor inkasuje gól.

Článek

Utkání začalo ve vysokém tempu, z kterého mohl těžit Hübl, ale únik neproměnil, což však o chvíli později napravil Mikúš povedenou kličkou. V dalším průběhu hráli Piráti dvě početní výhody, využili až druhou, když Růžičkovu ránu od modré čáry tečoval do branky Skokan. O rozdílovou trefu se na konci první třetiny postaral Lauko, jenž přihrál ve vlastním oslabení před prázdnou branku Šťovíčkovi.

Ve 25. minutě se Hübl prosmýkl obranou a zakončil z pravé strany do vzdálenějšího rohu - 2:2. Zareagovat mohl po nevyužité přesilovce Růžička, nastřelil však z ideální pozice pouze boční síťku. Krátce po polovině utkání skóroval Mikúš, jehož rána během dlouhé pětiminutové přesilovky po Hlavově trestu do konce utkání proletěla za nic netušícího Štěpána Lukeše. Chomutovští pak hráli ještě dvojnásobnou početní výhodu, ale bez úspěchu.

Vantuch na konci druhé třetiny netrefil v dobré pozici, na začátku třetí části nastřelil tyčku. Lauko zajistil vyrovnání, když nejdříve vybojoval přesilovku, poté ji také sám proměnil, když si položil Petráska a ve 46. minutě zavěsil. Branková konstrukce pomohla i Chomutovu, jelikož ji dvakrát orazítkoval v početní výhodě Hübl.

V nastaveném čase měli více ze hry domácí, Skokan ani Koblasa ale na Petráska nestačili. Rozhodnutí tak přišlo na druhé straně z hole Doudery, jenž se prosadil z pravého kruhu.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Skokan (V. Růžička ml., Knot), 17. Šťovíček (Lauko, Flemming), 46. Lauko (Šťovíček, Slovák) - 5. J. Mikúš (Gula, J. Černý), 25. V. Hübl (F. Lukeš), 35. J. Mikúš (Iberer), 64. L. Doudera (V. Hübl, Marek Růžička). Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:9, navíc Hlava (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3132.
Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, J. Mrázek, L. Chalupa - J. Havel, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - V. Tomeček, Skokan, Koblasa - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Litvínov: Petrásek - Šesták, Iberer, Čutta, L. Doudera, Sklenička, Baránek, Gula - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Marek Růžička, Gerhát, Trávníček - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Řehoř, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: