Hlavní obsah

Budějovice podruhé za sebou prohrály, v Pardubicích podlehly 1:5

PARDUBICE

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v utkání 10. kola na ledě Pardubic 1:5 a klesli na šesté místo. Moutfield prohrál podruhé za sebou a nedokázal udržet vedení v tabulce z minulého kola. Vítěznou branku si připsal Michal Tvrdík, který gólmana Romana Turka překonal celkem dvakrát.

Článek

Přestože měl v úvodní třetině víc zásahů domácí brankář Lašák, byli to Pardubičtí, kteří diktovali tempo hry. Na obou stranách se hrálo od začátku útočně. Jihočeši zahrozili v 11. minutě, kdy Vydareného střela od modré čáry jen těsně minula Lašákovu klec. Ve 13. minutě byl vyloučen Kotrla a pardubičtí hráči roztočili před Turkem kolotoč, který zastavil faul Vaka. Domácí nabídnutou šanci dokázali využít a dvojnásobnou početní výhodu proměnili ve vedoucí gól, který vstřelil obránce Havíř. Rázem jim narostla křídla a tlačili se ještě víc do útoku.

Hosté nejvíc zaměstnali Lašáka při oslabení Moelleru, ale nic z toho nevytěžili. V 19. minutě při dalším závaru před Turkem dotlačil Tvrdík, přestože byl faulovaný, puk do soupeřovy branky. Pak měl ještě vyloženou šanci Blažek, ale Turek se blýskl perfektním zákrokem.

Českobudějovický gólman už ale na začátku druhé třetiny nestačil na střelu Petra Sýkory. Ten na konci 21. minuty doslova "ulétl" Tomanovi a brankář Turek neměl šanci. Jihočeši se ovšem za tohoto stavu nepoložili, přidali na důrazu a snažili se překvapit rychlými brejky domácí obranu.

Ve 28. minutě měl Sailer jedinečnou šanci snížit, když jel sám na Lašáka, ale ten jeho střelu vytáhl mimo branku. Bylo to při vyloučení Koukala, za které však o minutu později domácí přece jen zaplatili. Gřegořkovu střelu od modré čáry tečoval před pardubickým brankářem Hudec.

Málem skóroval i rozhodčí

V polovině utkání se ale skóre opět měnilo ve prospěch domácích. Čalounovu parádní přihrávku proměnil Tvrdík ve čtvrtý gól Moelleru. Ke kuriózní situaci, která mohla skončit brankou, došlo ve 31. minutě. Lašák odrážel puk, který trefil rozhodčího Husičku a od něho směřoval do prázdné pardubické branky. Lašák ale na poslední chvíli stačil hokejkou zastavit puk před brankovou čarou.

Do závěrečné třetiny nastoupil v brance Mountfieldu místo Turka Chábera. Toho však domácí hráči zpočátku příliš neohrozili. Naopak trochu volnější hrou dali příležitost soupeři. Mohl tak opět vyniknout Lašák, který musel řešit několik spletitých situací.

Na čtyřbrankový rozdíl zvýšili domácí hráči ve 48. minutě. Na konci pěkné individuální akce Ondřeje byl Blažek, a proti jeho střele byl Chábera bezmocný. V 50. minutě se do šance dostal domácí kanonýr Petr Sýkora, který ujel Tomanovi, ale Chábera jeho dělovku stačil vyškrábnout. V závěru domácí kontrolovali hru, přesto si hosté ještě nějaké šance vypracovali. Nejblíže ke vstřelení gólu byl Sailer, který zazvonil na tyč Lašákovy svatyně.

Moeller Pardubice - Mountfield České Budějovice 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Havíř (Píša), 19. Tvrdík (Koukal), 21. P. Sýkora (M. Hlinka), 31. Tvrdík (Čaloun), 48. Blažek (Ondřej) - 29. M. Hudec (Gřegořek). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 8365.
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, Novotný, Snopek, M. Šeda, Čáslava, Koma, Linhart - P. Sýkora, Rolinek, M. Hlinka - Ondřej, Blažek, Andrašovský - Čaloun, Koukal, Tvrdík - J. Šeda, Zahradník, Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.
České Budějovice: Turek (41. Chábera) - Toman, Gřegořek, Mucha, Kutlák, Vydarený, Vágner, od 21. navíc Macháček - M. Hudec, V. Nedorost, Brabenec - Kotrla, V. Hübl, Sailer - Šimánek, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk - od 41. navíc Mertl. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články