Hlavní obsah

Jihlava - Litvínov 0:1Jihlava prohrála s Litvínovem a čeká ji baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Sörvik 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy prohráli ve 4. kole skupiny o umístění v extralize doma s posledním Litvínovem 0:1 a čeká je baráž o udržení v nejvyšší soutěži. K zachování naděje potřebovala třináctá Dukla nutně získat tři body a ještě spoléhat na porážku Chomutova v základní hrací době v Mladé Boleslavi, kde Piráti ale zvítězili 5:4.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Peter Jánský z Litvínova a brankář Jakub Škarek z Jihlavy.

Článek

Duel na Vysočině rozhodl ve 38. minutě v přesilové hře norský obránce Daniel Sörvik. Brankář Pavel Kantor udržel díky 26 úspěšným zákrokům podruhé v sezóně čisté konto.

Jihlava nastoupila v hodně kombinované sestavě. Mimo hru zůstali i kapitán Čachotský a centr prvního útoku Adam Zeman. První extraligový start si připsal devatenáctiletý útočník David Čermák.

Před nejnižší návštěvou sezóny na Horáckém zimním stadiónu 2148 diváků se hrál hodně nezáživný hokej. V páté minutě se dostal do úniku domácí Jiránek, ale střelou mezi betony Kantora nepřekonal a Rys z dorážky ani netrefil branku.

Hosté se do první vážnější šance dostali až po polovině úvodní části. Čuttovu střelu Škarek neudržel a následného zmatku před brankou nedokázal využít Trávníček, který nepřekonal ležícího jihlavského gólmana.

Jihlava se neprosadila ani dvakrát v přesilových hrách. Naopak Litvínov zužitkoval hned první početní výhodu. Při Bryhnisveenově trestu se trefil od modré čáry Sörvik.

V 45. minutě mohl vyrovnat de la Rose, ale střelou z mezikruží Kantora nepřekonal. O minutu později domácí špatně střídali a hosté mohli rozhodnout z rychlého brejku, Mikúš však trefil tyč. Šance domácí na obrat v zápase snížil vyloučením na pět minut a do konce utkání Hubáček. Stav utkání už se nezměnil.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 38. Sörvik (F. Lukeš, Jurčík). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Hlavatý, V. Hanzlík. Vyloučení: 2:4, navíc R. Hubáček 5 min. a do konce utkání - Čutta 10 min. Využití: 0:1. Diváků: 2148.
Jihlava: Škarek - de la Rose, Šidlík, Stříteský, Bryhnisveen, D. Kajínek, Váňa, Půža - P. Straka, Skořepa, Anděl - D. Čermák, Rys, Jiránek - Žálčík, R. Hubáček, F. Seman - Rabbit, Hamill, Diviš. Trenéři: Vlk s F. Zeman.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Šesták, Čutta, Baránek, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera - J. Černý, J. Mikúš, F. Lukeš - Marek Růžička, Řehoř, Trávníček - Jícha, Šimeček, Jurčík - Jánský, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: