Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 8:1Třinec je v semifinále, Pardubice vyprovodil debaklem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Marcinko 1 : 0
26. Kovařčík 2 : 0
29. Adamský 3 : 0
36. Svačina 4 : 0
38. Vlach 5 : 0
44. Polanský 6 : 0
54. Kovařčík 7 : 0
56. Kovařčík 8 : 0
59. Treille 8 : 1
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince si po třech letech znovu zahrají semifinále play off extraligy. V rozhodujícím nedělním sedmém zápase čtvrtfinálové série s Pardubicemi Oceláři po bezbrankové úvodní třetině utkání zcela ovládli a vyprovodili Dynamo debaklem 8:1. O postup do finále si Třinec zahraje buď s hradeckým Mountfieldem, nebo brněnskou Kometou. Nevídaný večer prožil ve Werk Areně třinecký David Cienciala, který si připsal sedm asistencí. Hattrickem se v dresu Ocelářů blýskl Ondřej Kovařčík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu v sedmém čtvrtfinále proti Pardubicím. Celkem jich Dynamu nasázeli osm.

Článek
Fotogalerie

Ani v sedmém utkání neměli domácí k dispozici zraněného kanonýra Růžičku a do sestavy se na úkor Chmielewského vrátil Hrňa. Průběh utkání byl dvacet minut přímo úměrný jeho důležitosti. Přestože už v první minutě si do šance proklestil cestu Krajíček a Kacetl jeho ránu vyrazil, převládala opatrnost.

Třinec se snažil o maximální jednoduchost, z každé pozice pálil a nahazoval puky na bránu, což se odrazilo i v jeho výrazně střelecké převaze v první části - 14:2. Žádnou vyloženou možnost ale domácí neměli.

Brankostroj odstartovala druhá třetina

Zato druhá třetina přinesla razantní změnu v obrazu hry. Vše způsobil první gól, který dal v čase 20:36 Marcinko svým typickým způsobem, dorážkou z brankoviště. Hosté se rychle mohli do zápasu vrátit, ale nevyužili přesilovku a krátce poté dostali druhý gól. Po dlouhém střídání si utahaní pardubičtí hráči nepohlídali Ondřeje Kovařčíka, který tváří v tvář Kacetlovi švihem zavěsil podruhé.

Když v 29. minutě v přesilovce před Kacetlem tečí skóroval i Adamský, zlomení hosté pochopili, že je konec jejich snu. Naopak nabuzený Třinec plně ovládl hru a střílel další góly. Po trefě Svačiny se poroučel na střídačku brankář Kacetl, ale i Klouček už po 100 sekundách kapituloval z Vlachovy hole.

Třetí dějství formalitou

Poslední dvacetiminutovka se tedy stala formalitou. Hosté mohli alespoň zkorigovat skóre, ale Svoboda rozezněl horní tyč. Polanský ve 44. minutě ale na opačné straně za rozhodnutého stavu zachoval klid a rychlou kličkou zblízka v přesilovce zvýšil už na 6:0.

Závěr rozjitřila rvačka Linharta s Tomáškem a pak další Ciencialovy asistence na branky Ondřeje Kovařčíka. Pardubice nakonec alespoň připravily Hrubce o nulu, když ho v 59. minutě v početní výhodě prostřelil Treille.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 7. zápas
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 8:1 (0:0, 5:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 21. Marcinko (Rákos, M. Doudera), 26. O. Kovařčík (Cienciala, Linhart), 29. Adamský (Krajíček, Cienciala), 36. Svačina (Cienciala), 38. R. Vlach (Cienciala, O. Kovařčík), 44. Polanský (Cienciala, Krajíček), 54. O. Kovařčík (Cienciala), 56. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Cienciala) - 59. Treille (Rolinek). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Linhart - Tomášek oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík - od 41. navíc Kvasnica. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Pardubice: Kacetl (36. Klouček) - Wishart, Cardwell, Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Ščotka - M. Beran, Tomášek, Rolinek - P. Sýkora, Marosz, Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama