Hlavní obsah

Kladno s Jágrem na střídačce znovu padlo. Karlovy Vary předvedly velkolepý obrat!

Kladno/Karlovy Vary
Aktualizováno

Naděje kladenských hokejistů na návrat po čtyřech letech do extraligy se komplikují! Rytíři se zraněným hvězdným útočníkem Jaromírem Jágrem znovu jen v roli poradce na střídačce prohráli i ve 2. kole baráže, tentokrát na vlastním ledě s Litvínovem. Severočeši otočili nepříznivý stav ke konečné výhře 2:1 a po dvou kolech zůstávají jako jediní stoprocentně úspěšní. Drama nabídl i druhý páteční zápas. Karlovy Vary doma s jihlavskou Duklou prohrávaly dokonce o dva góly, ale nakonec slaví výhru 3:2 v prodloužení. První vítězství v letošní baráži.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Jágr radí na střídačce kladenským spoluhráčům.

Článek
Fotogalerie

Kladenští se dočkali alespoň prvního gólu v bojích o extraligu, který vstřelil v úvodní třetině v přesilovce Kubík. Ve druhé části však hosté zrychlili a zpřesnili hru a výsledkem bylo vyrovnání, o které se zasloužil rovněž v početní výhodě zkušený Viktor Hübl. Rovnovážný stav zlomil až v závěrečné dvacetiminutovce střelou z mezikruží Řehoř a Litvínov, poslední celek extraligy, podruhé vyhrál. Kladno zůstává bez bodu.

I Jihlavští na ledě Karlových Varů začali lépe. V 6. minutě se v rozmezí necelé půl minuty trefili Čermák s Jiránkem a brankář hostí Josef Kořenář, který v úvodním utkání baráže proti Kladnu vychytal nulu, znovu dlouho držel čisté konto. Dvougólový náskok však hosté nakonec neubránili.

Jako první překonal Kořenáře v závěrečné třetině Kovačevič a po 106 minutách a 16 sekundách ukončil neprůstřelnost jihlavského gólmana v prolínací soutěži. To Energii nakoplo. A pořádně! Nejprve 52 sekund před vypršením šedesáté minuty srovnal skóre Beránek a v prodloužení vystřelil hokejistům z lázeňského města první výhru v letošní baráži Stanislav Balán.

Baráž o hokejovou Tipsport extraligu - 2. kolo:
Karlovy Vary - Jihlava 3:2 v prodloužení
Branky: 47. Kovačevič, 60. O. Beránek, 63. Balán - 6. D. Čermák, 6. T. Jiránek
Kladno - Litvínov 1:2
Branky: 12. Kubík - 29. V. Hübl, 43. Řehoř
Tabulka baráže o extraligu po 2. kole:
1.Litvínov220005:26
2.Jihlava210106:34
3.Karlovy Vary201014:52
4.Kladno200021:60

Reklama