Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:3Stav série 0:1Kometa začala semifinále v Plzni vítězně! V play off už 11 utkání nepoznala porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vondráček 0 : 1
29. Mallet (trestné střílení) 0 : 2
44. Kindl 1 : 2
45. Zohorna 1 : 3
57. Sklenička 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Vítězné naladění Komety se přeneslo i do semifinále. Obhájci titulu zdolali v prvním zápase série Plzeň na jejím ledě 3:2 a pro brněnské hokejisty to v součtu s minulou sezónou byla už jedenáctá výhra v extraligovém play off za sebou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Komety (zleva) Tomáš Malec, Radim Zohorna a Tomáš Bartejs se radují z úvodního gólu v prvním semifinále proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Kometa i bez marodů Vincoura a Dočekala hned v první třetině ukazovala, v čem je její síla. Působila sebevědomě a hned z první větší šance dokázala otevřít skóre. Kouzlo domácího gólmana Svobody, který v posledních dvou čtvrtfinálových zápasech proti Olomouci udržel čisté konto, tak pominulo již ve 12. minutě. Postaral se o to brněnský útočník Tomáš Vondráček, jenž přitom minulou sezónu hostoval v Plzni od října do ledna.

Domácí gólové příležitosti likvidoval spolehlivě chytající Čiliak, celé Brno se prezentovalo výborně organizovaným projevem. Až ve 22. minutě přišlo první vyloučení v zápase. Byl to trest na pět minut plus do konce utkání pro T. Kubalíka. Domácí dlouhé oslabení přečkali bez úhony, ale inkasovali potom při vlastní přesilovce.

Za faul Kadlece na unikajícího Malleta sudí nařídili trestné střílení. Kanaďan v brněnských službách si najel zleva a zakončil k protější tyčce. Za stavu 0:2 působila Plzeň dost opařeně a zvedl ji až kontaktní gól na začátku třetí části.

Padl z nenápadné akce. Denis Kindl totiž jen poslal puk do ohně před Čiliaka, kde ale způsobil zmatky najíždějící domácí mladík Kantner. Pokrýt se ho snažil brněnský Horký, jenže si bruslí srazil puk do vlastně sítě.

Přesně o minutu později byl trochu diskutabilně vyloučen domácí Sklenička za faul kolenem a Brno přesilovku bleskově využilo za šest vteřin. Kometa vyhrála vhazování, Krejčík přihrávkou našel úplně volného Hynka Zohornu, jenž nezaváhal.

Takticky ukázněné Brno pak dlouho drželo Plzeň i přes její výraznou střeleckou převahu na uzdě. Komplikace přišla až v 57. minutě, kdy se ujala Skleničkova rána. Domácí pak hráli více než minutu power play, ale ani to nepřipravilo Kometu o první semifinálovou výhru.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 44. D. Kindl (Moravčík, Kracík), 57. D. Sklenička (Kantner, J. Kindl) - 12. Vondráček (R. Zohorna, L. Čermák), 29. Mallet z trest. střílení, 45. H. Zohorna (Krejčík, Nečas). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc T. Kubalík (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7407.
Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, od 27. navíc Pulpán - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kratěna, Stach - Kantner, Kracík, D. Kindl - T. Kubalík, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Horký, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Reklama

Související témata: