Hlavní obsah

Jihlava dál vévodí baráži, na dno spadlo Kladno

Praha

Ve 4. kole baráže o extraligu na sebe podruhé narazily týmy, které hrály v letošní sezóně ve stejné soutěži. Jihlava vyloupila Zimní stadión Ivana Hlinky a v Litvínově vyhrála 4:2, domácí tvrz naopak uhájili hráči Karlových Varů, kteří porazili Kladno 3:1. Západočeši se po výhře odlepili z posledního místa, kam spadli Rytíři.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Jihlavy se radují z gólu, zleva Lukáš Žálčík a Jakub Suchánek.

Článek
Fotogalerie

Jihlava byla v první třetině v Litvínově velmi produktivní. Ze šesti střel vstřelila dva góly. Nejprve rychlý brejk zakončil střelou mezi Petráskovy betony Anděl a poté využil přesilovou hru Kajínek. Po bezbrankové druhé dvacetiminutovce, dokázali hned v úvodu té třetí domácí snížit. Taktéž v přesilové hře Jurčík prostřelil Škarka. Vervu gól nakopl a Trávníček dokonce ve vlastním oslabení ujel hostujícím hráčům a srovnal.

Nicméně Dukla v další přesilové hře udeřila znovu, když přesně mířil Čachotský. Čtvrtou branku posléze přidal Seman. Jihlava už náskok udržela a dál v baráži drží první místo.

Na poslední příčku naopak klesli hokejisté Kladna. I když Rytíři na ledě Karlových Varů vedli zásluhou Kružíka, domácí ještě do první sirény duel otočili. V oslabení se prosadil Kohout a poté tečoval střelu Podlipnika od modré čáry Vrdlovec.

Stejný hráč pak pět minut před koncem přidal třetí zásah Energie, která v tabulce přeskočila právě Rytíře.

Baráž o nejvyšší soutěž - 4. kolo:
Litvínov - Jihlava 2:4
Branky: 41. Jurčík, 43. Trávníček - 7. Anděl, 9. Kajínek, 46. Čachotský, 54. Seman
Karlovy Vary - Kladno 3:1
Branky: 8. Kohout, 11. a 55. Vrdlovec - 4. Kružík
Tabulka:
1.Jihlava4301014:610
2.Litvínov420028:106
3.Karlovy Vary411028:95
4.Kladno410035:103

Reklama