Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 1:2Kladno vyhrálo v Litvínově a poslalo Vervu na dno baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Tůma 0 : 1
17. Lukeš 1 : 1
54. Kubík 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Kladna zvítězili v utkání 6. kola baráže o extraligu na ledě Litvínova těsně 2:1 a právě Vervu dostali po polovině odehraných zápasů pod sebe na dno tabulky. O druhé tříbodové výhře Středočechů po sobě rozhodl v čase 53:13 teprve devatenáctiletý útočník Adam Kubík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu na ledě Litvínova. Zleva Adam Kubík, Tomáš Kaut a David Tůma.

Článek

Do utkání vstoupili lépe domácí a již ve druhé minutě měl na hokejce úvodní branku Hübl, ale nedokázal trefit odkrytou branku. V další šanci neuspěl Jurčík, který tečoval těsně vedle tyčky Mikúšovo nahození od modré čáry. Na druhé straně prověřil Petráska bombou z první Kubík, domácí brankář se rychle přemístil a puk vyrazil betonem. V deváté minutě předvedli hezkou kombinaci Hübl s Gerhátem, prvně jmenovaný ovšem v dobré střelecké pozici vůbec netrefil branku.

Nedlouho poté se opět Hübl řítil sám na Cikánka, ovšem ani ve své třetí vyložené šanci nedokázal skórovat. A tak se z ojedinělé akce radovali hostující hráči. V 16. minutě Tůma střelou z levého křídla nedal Petráskovi šanci. Za pouhých 27 vteřin se o vyrovnání postaral Lukeš, který pohotově dorazil kotouč do branky.

Druhé dějství jednoznačně patřilo Litvínovu. Na střely na branku vyhráli domácí 19:9, na střely mimo tři tyče dokonce 10:2, ale vedoucí trefu se jim vsítit nepodařilo. Za zmínku stály pouze dvě šance - nejprve střílel v 27. minutě Mikúš z levého křídla, Cikánek výtečně zakročil lapačkou. O pár okamžiků později pálil z pravého křídla Gerhát, hostující brankář vytasil další skvělý zákrok.

Kladenští se ve třetí třetině probudili a bušili do domácí obrany. V 46. minutě Kaut prověřil Petráska ostrou střelou švihem. Vedoucí branku mohl vstřelit Tůma, bývalého parťáka z Ústí nad Labem ale nepřekonal. Trest za litvínovskou pasivitu přišel v 54. minutě: Kubík se natlačil mezi domácí obránce a krásným blafákem překonal Petráska. Branku musel ještě potvrdit videorozhodčí. Litvínovští v závěru odvolali brankáře, k vyrovnání jim to však nepomohlo a tak si hosté odvezli důležité tři body.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice