Hlavní obsah

Sýkora končí, hokejisté Hradce Králové jsou bez trenéra

Hradec Králové/Praha

Trenér Václav Sýkora po dvou letech končí na střídačce extraligového Hradce Králové. Loni i letos dovedl Východočechy do semifinále play off a jako první trenér v klubu dokázal vybojovat medaili.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Václav Sýkora po dvou sezónách v Mountfieldu končí.

Článek

„Z každé výhry je radost a já jich tu zažil více, společně se svými kolegy a hráči. Už jen to, že jsme se dva roky drželi na špici a své soupeře jsme povětšinou dokázali porazit. Nepovedl se samozřejmě závěr, kdy jsme všichni věřili ve finále. To je dost velká kaňka, ale z celkového působení rozhodně převažují pozitivní pocity," prozradil Sýkora, jemuž v klubu vypršel kontrakt.

Sýkora tým převzal společně s Pavlem Hynkem, kterému také po sezóně končí smlouva, v roce 2016 po Vladimíru Kýhosovi, s nímž předtím od listopadu spolupracoval jako konzultant.

Cílem bylo finále a Prezidentský pohár

V prvním roce obsadil tým v základní části 4. místo a následně vypadl v semifinále s Brnem. V aktuální sezóně výrazně posílený kádr skončil v dlouhodobé části druhý a v semifinále nestačil na Třinec. Vedení klubu přitom jako cíl určilo finále, takže se dalo čekat, že Sýkora na střídačce nebude pokračovat.

„Přáli jsme si zisk Prezidentského poháru a chtěli bojovat o titul. S tím, že by mě uspokojilo i stříbro, tedy další krok kupředu. Čtvrté místo rozhodně nepovažuju za úspěch a splnění cíle. Není důvod jásat," uvedl předseda představenstva Miroslav Schön v pátečním rozhovoru pro deník Sport.

Zároveň uvedl, že situaci bude řešit představenstvo v příštím týdnu. „Já na to samozřejmě svůj názor mám. Trenéři dostali všechno, co chtěli, a k tomu měli jasný úkol, který nesplnili. Není o čem dál diskutovat," podotkl Schön.

Pětašedesátiletý Sýkora se v rozhovoru pro klubový web Hradce Králové také dotkl případného konce s trénováním, tuto možnost ale neoznačil jako příliš pravděpodobnou. Spekuluje se i o jeho možném návratu do pražské Sparty.

„V tuto chvíli ještě neuvažuji, že bych od hokeje úplně odešel. Řeším svoji budoucnost, nějaké možnosti mám. Teď chci strávit víc času s přítelkyní, doma a na zahradě mě pak čeká dost dlouho odkládané práce, kterou musím po sezóně dohánět," řekl Sýkora ke svému konci v Mountfieldu.

Reklama

Související témata: