Hlavní obsah

Růžička zatím nepotvrdil, zda zůstane trenérem Slavie

PRAHA

Slávisté se sice po sedmi porážkách za sebou dočkali tříbodového zisku za výhru 5:3 nad Vítkovicemi, toto vítězství však samo o sobě nic neřeší. Slavia je v tabulce hokejové extraligy i nadále poslední, ale trenér Vladimír Růžička dostal od hráčů impulz, aby přestal přemýšlet o případném odchodu. Podle svých slov se definitivně rozhodne až ve čtvrtek po utkání s Plzní.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Slavie Vladimír Růžička během zápasu s Vítkovicemi.

Článek
Fotogalerie

Ze slávistů spadlo břemeno černé série. "Těžko to nazvat tak, že by to byla nějaká úleva. Důležité je, že jsme vyhráli. Byl to zápas jako každý jiný, ale samozřejmě jsme rád, že v té situaci po sedmi prohrách to hráči zvládli. Zase jsme vedli tři nula, pak to bylo tři tři, ale ten konec se tentokrát přiklonil na naší stranu a dovedli jsme zápas do vítězného konce," řekl po utkání Růžička novinářům.

Ačkoliv na něm byla vidět jistá spokojenost, ani tentokrát to nebylo stoprocentní. "Bojovnost a snaha je vidět obrovská, ale mně tam pořád chybí takový ten klid v koncovce. Na druhou stranu to dobře chápu, protože sedmkrát prohrát, to není jednoduché. Hráči pak sice hrozně chtějí, ale tlak si hráč vytváří sám na sebe tím, že měl dát gól nebo třeba udělal chybu a my jsme gól dostali. Ze situace, když se to na hráče kupí, není jednoduché se dostat," vysvětlil pocity hráčů Růžička.

Odejít z lodě, když se potápí, bych těžko udělal

Respektovaný trenér se také vrátil k tématu o možnosti svého odchodu ze střídačky Slavie. "Já musím říct především jednu věc. Všichni si možná mysleli, že když dvakrát prohrajeme, tak já od toho půjdu, ale ono to zase není tak jednoduché. Jediná osobnost, která by podle mě mohla přijít do tohoto mužstva, je Miloš Hořava a ten samozřejmě trénuje. Není také jednoduché předhodit před hráče trenéra a říct tady dělej, já si půjdu sednout nahoru a budu na to koukat," navázal Růžička.

"Samozřejmě, že bych si od toho třeba oddechnul, ale i nadále bych byl ve Slavii a stejně bychom potřebovali vyhrávat. Není to prostě jednoduché, tady je to přece jen trošku jiné. Navíc odejít z té lodě, když už se hodně potápí, to bych těžko udělal, navíc tady ve Slavii," dodal Růžička.

Hruška: Dlouho jsme si nezařvali vítězný pokřik

Autor hattricku v dnešním utkání, David Hruška, potvrdil boj celého týmu za setrvání svého šéfa na střídačce. "Hráli jsme dneska i za něj. Je to velká autorita a většina nás hráčů je vděčná, že tady jsou takový podmínky a že díky němu to tady všechno funguje na více jak sto procent," řekl Hruška, kterému se v dresu Slavie povedlo vstřelit hattrick již podruhé.

Slavia stejně jako s Pardubicemi opět ztratila tříbrankové vedení. "My jsme si nepřipouštěli, že bychom měli ten zápas zase ztratit. Snažili jsme se i nadále vyhrát a byli jsme šťastní, když nám to tam potom padlo a zápas jsem otočili zase v náš prospěch. Pak už jsme utkání měli v rukou a nepustili ho," okomentoval vývoj skóre Hruška.

Po zápase se útrobami haly nesl ryk oslavujících hráčů Slavie. "Dlouho jsme si nezařvali náš vítězný pokřik, dlouho jsem nevyhráli a já jsem rád, že to dneska vyšlo. Snad nám to pomůže do dalších zápasů," uzavřel Hruška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články