Hlavní obsah

Vstali jsme jako Fénix z popela, oddechl si litvínovský kouč

Litvínov

Bylo to drama se šťastným koncem pro Litvínov. Hokejisté Vervy ještě sedm minut před uplynutím základní hrací doby duelu 10. kola baráže o extraligu prohrávali s Duklou Jihlava o gól, jenže strhujícím finišem vydřeli tři body za výhru 3:2 a posunuli se ze čtvrtého na druhé místo průběžné tabulky. Výrazně tak posílili naději na setrvání v nejvyšší soutěži.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník František Gerhát se sklání nad zraněným spoluhráčem.

Článek
Fotogalerie

Vydařený úvod Litvínova naladil fanoušky v hledišti, ovšem v polovině utkání na tom byli lépe hosté, kteří vedli 2:1 a těsný náskok hájili i ve třetí části. Zaplněný Zimní stadión Ivana Hlinky ale dohnal v souboji extraligových týmů Severočechy k úspěchu. Vítězný gól vstřelil František Gerhát. „Byly to obrovské nervy. Celá baráž je nesmírně náročná a tentokrát jsme dřeli do úmoru. Nechtěli jsme s Jihlavou prohrát počtvrté v řadě. Takhle jsme alespoň částečně odčinili dřívější nezdary," oddechl si slovenský útočník v dresu Litvínova.

„Vstali jsme jako Fénix z popela," přitakal asistent trenéra Radim Skuhrovec. „V některých pasážích byla Jihlava lepší, přesto jsme se štěstím uhráli tři body. Dlouho jsme se nemohli prosadit, povedlo se to až před koncem. O druhé přestávce jsme si něco vyříkali. Hlavně jsme se snažili udržet hráče v psychické i fyzické kondici. V zápase, který se hrál nahoru-dolů, jsme prokázali pozitivní energii. A přispěla k tomu i parádní divácká kulisa," líčil Skuhrovec.

Pohled na tabulku je z hlediska Litvínova nyní příznivý, ale do konce baráže ještě zbývají dvě kola. „Od druhého do čtvrtého místa je pořadí strašně vyrovnané. Ani nynější dvoubodový náskok pro nás nic neznamená. Jdeme si však za svým cílem, a tím je záchrana," podotkl asistent.

„Jsme v poněkud složitější situaci, než Litvínov," připustil jihlavský trenér Petr Vlk. „V Litvínově jsme sahali po bodech. Škoda několika slabších chvilek, kdy jsme se ocitli v krátkodobé herní křeči. Nebýt toho, tak ani nedošlo k závěrečnému tlaku soupeře. Celkově jsme zklamaní, protože v baráži jde o každý bod a jakákoliv ztráta je znát," dodal Vlk.

Reklama

Související témata: