Hlavní obsah

Bujaré oslavy, ale i pískot. My chceme hokej, skandovali diváci ve Varech

Karlovy Vary

Kýžený bod k postupu v pátek urvali a po vypršení šedesáté minuty vybuchla KV Aréna obrovským nadšením. Karlovarští hokejisté oslavovali návrat do extraligy stejně jako fanoušci na tribunách, kteří však během zápasu s Litvínovem pořádně skuhrali a trpěli. Podkrušnohorské derby totiž nabídlo velkou bídu, nudu a od začátku směřovalo k remíze, kterou očekávaly i sázkové kanceláře.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Karlovarští fanoušci slaví postup do extraligy, hokejovou krásu si ale v zápase s Litvínovem neužili.

Článek
Fotogalerie

Kurzy na nerozhodný stav v základní hrací době byl nezvykle nízký. V Chanci jeho hodnota činila v pátek ráno 2,05:1, ve Fortuně si před zápasem mohli lidé vsadit na plichtu už jen při kurzu 1,9:1, zatímco ještě tři dny před zápasem činil 4,2:1.

Ostatně i sázkaři se nejvíc přikláněli k remíze, která Varům stačila k návratu na extraligovou mapu. Litvínovským zase konečná výhra (1:0 v prodloužení) za dva body pomohla k tomu, aby měli v závěrečném kole prolínací soutěže svůj osud plně ve svých rukou. Když v neděli porazí v řádné hrací době na vlastním ledě Kladno, jež porážkou 1:2 s Jihlavou ztratilo i teoretickou šanci na postup, záchranu bude mít jistou.

Od začátku tak byla k vidění nezáživná partie s minimem vyložených příležitostí na obou stranách. Obě mužstva se soustředila především na defenzívu s cílem nedostat gól. Hráči se příliš nepouštěli do ofenzívních akcí, duel postrádal potyčky a více fyzických střetů. Rozhodčí uložili během celého duelu pouze dva dvouminutové tresty. Vyprodané ochozy sledovaly hlavně boj ve středním pásmu a během druhé třetiny skandovaly „My chceme hokej." Do kabin k druhé pauze pak vyprovodili aktéry utkání pískotem.

Volili jsme raději defenzívu, přiznal kouč

„V této soutěži se někdy musí takový hokej hrát. Není to vždycky jednoduché. Někdy se musí hrát na skóre nebo na vzájemný zápas. Každý bod je důležitý a spousta lidí to v ten daný okamžik nechápe," tvrdil po utkání domácí kapitán Václav Skuhravý.

„Samozřejmě jsme chtěli vyhrát za tři body, protože hrajeme o holý život. Ale Varům stačil bod, takže se nikam nehnaly. Je pravda, že hráči kolikrát za červenou čarou jenom nahodili puk. Bohužel zápasy jsou teď svázané takticky," navázal na jeho slova brankář Vervy Pavel Kantor.

Fanoušky z podvečerní "podívané" bolely oči, po utkání ale mohutně slavili. Jejich radost z postupu nebrala konce. „Po loňském průšvihu jsme nechtěli nechat nic náhodě a radši v zápase volili defenzívu, byť jsme se v baráži prezentovali útočným hokejem. Ale teď jsme vsadili na taktiku nedostat gól," přiznal kouč Energie Martin Pešout, jenž dovedl karlovarský tým k vysněnému cíli.

Reklama

Související témata: