Hlavní obsah

Zase vyjde sluníčko, říkal po finálové porážce kapitán Třince

Třinec

Kapitán Třince Lukáš Krajíček moc toužil znovu zažít oslavy mistrovského titulu. Brněnská Kometa ale byla nad síly party Ocelářů, která sice oproti minulým sezónám vydatně pokročila dopředu, na historicky druhý titul si ale bude muset nejméně rok počkat. „Zklamání je velké, každý chtěl vyhrát. Ale štěstí se přiklonilo k Brnu. Mají velké zkušenosti, zasloužili si to,“ uznal třinecký bek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Krajíček (vpravo) z Třince v souboji s brněnským útočníkem Radimem Zohornou.

Článek
Fotogalerie

Oslavy v kabině Komety Brno II

Martin Nečas hovoří po vítězství v Třinci

Martin Erat po zisku titulu

Libor Zábranský po zisku titulu

Oslavy v Brně

Kde se série zlomila? Byl to ten prohraný druhý domácí zápas?

To byla velká škoda, že jsme ho ztratili. Jeli jsme na Kometu za stavu 1:1, třetí zápasy byl taky... Těžko hledám slova. Od druhého zápasu jsme byli o gól pozadu, pořád doháněli a proti Kometě je to hrozně složité.

K ničemu vás moc nepouštěli?

Jo, přesně věděli, co mají hrát, kam dávat puky z obranného pásma, když jsme to nahodili. Naši útočníci se tam těžko dostávali, když nás nezavřel první hráč, tak nás zavřel druhý. A ještě tam byl obránce, který to sbíral. Hrozně těžký systém.

Sil neubývalo? Přece jenom jste v sezóně odehráli o dost více zápasů.

Možná hrála roli i trochu únava. Hrajete ofenzivní hokej celý rok, i to nás mohlo poznamenat. Šance jsme měli, výborně jim zachytal gólman celou sérii. Jsem hrdý na to, jak jsme hráli celou sezónu. Pro mě je to úspěch. Odvedli jsme v sezóně neskutečnou práci, mladí kluci, staří, dobře se to dalo dohromady, byla výborná parta. Finále je parádní vyznamenání. I Liga mistrů, kterou jsme zvládli a skončili v ní třetí.

Medaili jste hned předal dceři. Jak to prožívala?

Celá rodina to prožívala se mnou. Mamka se teď rozbrečela, to k tomu patří. Všichni to prožíváme, bohužel. Gratuluju Kometě.

Čím vás mamka utěší? Svíčkovou?

Říkala, že udělá buchty, nějakou kačenu. Zítra zase vyjde sluníčko.

Jakou má tenhle tým budoucnost?

Podle toho, co jsme letos ukázali, tak velkou. Musíme zůstat pokorní, zase šlapat od začátku. I ti mladí kluci, kteří přišli, jsou výborní hokejisti, ukázali to. Nevidím důvod, proč bychom neměli být příští rok zase v play off a neprali se o titul.

Budete u toho?

Jo, jo, zůstávám. Ještě mám rok smlouvu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články