Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí útočník Mandát, vrací se ze zámoří

Pardubice

Hokejisty extraligových Pardubic posílí útočník Jan Mandát. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant podepsal s Dynamem roční smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic, ilustrační snímek.

Článek

"Když se objevila možnost Honzu získat, zjišťovali jsme si o něm mnoho informací. Je členem nastupující generace hráčů, která by se měla prosazovat v extralize," uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Odchovanec Jihlavy působil uplynulých pět sezon v zámoří. Nejprve v juniorských soutěžích, poté v nižší AHL.

"Prošel si čtyři roky systémem kanadskoamerického hokeje. Věřím, že je tím i trochu, jak se říká, nakažený a že přinese oživení do našich řad," řekl Salfický. Mandát měl nahradit osmnáctiletého Martina Kauta, který zřejmě po letošním draftu naopak zamíří do zámoří.

Mandát, který před třemi lety startoval na juniorském mistrovství světa, do Pardubic přijel v neděli. "Slyšel jsem o super partě v Pardubicích. Nemohu se dočkat, až to všechno vypukne. Prostředí vypadá skvěle, kabina i zázemí jsou neskutečné," uvedl Mandát.

V poslední sezoně odehrál za Binghamton 64 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky a přidal pět asistencí. Salfický ale věří, že má větší střelecké schopnosti.

"Poslední dva roky byly poznamenány tím, že se musel přizpůsobit tomu, co tým potřeboval. Podle mého názoru se naplno neprojevily jeho hráčské kvality. Věřím, že naplno využijeme jeho potenciál. Je tvořivým hráčem, tento centr nám přinese oživení pro druhou nebo třetí pětku. Věřím, že bude hrát živý hokej, a když u toho nechá trochu tvrdosti, nebude to na škodu," uvedl Salfický.

Reklama

Související témata: