Hlavní obsah

Hradec Králové opouští brankářská jednička. Rybár se upsal Detroitu

Hradec Králové
Aktualizováno

Hokejisty Hradce Králové opouští Patrik Rybár. Slovenský brankář míří do NHL, kde podepsal roční smlouvu s Detroitem Red Wings.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slovenský brankář Patrik Rybár míří do NHL.

Článek

Odchovanec Skalice se v sezóně výrazněji prosadil do kádru slovenské reprezentace a představil se na mistrovství světa v Dánsku. Nechyběl ani v nominaci pro olympijské hry v Pchjongčchangu, kde ale nechytal.

"Patrik se chce prosadit v nejlepší lize světa, k čemuž bude mít teď skvělou příležitost. V posledních týdnech a měsících se o něj zajímalo více týmů z NHL. Nakonec se podařilo vyjednat nejlepší podmínky právě s Red Wings," řekl k novince agent Marek Vorel ze společnosti Global Management Group, která gólmana zastupuje.

Rybár za dva roky odchytal v extralize včetně play off 96 zápasů, ve kterých dvanáctkrát udržel čisté konto. Hradec Králové i díky jeho výkonům dvakrát za sebou postoupil do semifinále play off české nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.