Hlavní obsah

Kanadský centr Redenbach bude pokračovat v Liberci

Liberec

Kanadský hokejový útočník Tyler Redenbach bude i nadále působit v extraligovém Liberci. Třiatřicetiletý centr uzavřel s Bílými Tygry novou smlouvu do 30. dubna příštího roku. Severočeský klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberecká Home Credit Arena. Ilustrační snímek.

Článek

Redenbach přišel do Liberce v polovině října loňského roku z Tappary Tampere a v 52 zápasech včetně play off si připsal 26 bodů za 15 branek a 11 asistencí. "Hodně nám pomohl. Byl důležitým hráčem v přesilových hrách," uvedl sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán.

"Je to ortodoxní centr, velmi silný na vhazování i v zakončení. Navíc je svým přístupem k práci a tréninku výrazným příkladem pro naše mladé hráče. Jeho setrvání v Liberci je jednoznačným posílením ofenzivních schopností týmu," doplnil Pešán.

V předešlých dvou sezonách působil Redenbach v české extralize v Pardubicích a Třinci. V české nejvyšší soutěži má na kontě 146 utkání a 91 bodů za 38 tref a 53 přihrávek.

V roce 2003 jej draftoval ve třetím kole na 77. pozici Phoenix, ale v NHL nikdy nehrál. V nižší AHL nastupoval za Providence, San Antonio a Grand Rapids, v ECHL působil ve Phoenix Roadrunners a v CHL v týmu Arizona Sundogs.

Do Evropy se vydal v roce 2008. Nejdříve hrál v Dánsku za Odense, později ve Finsku vystřídal dresy SaiPy Lappeenranty, IFK Helsinky či Pelicans Lahti. Ve Švýcarsku hájil barvy druholigového Oltenu a v elitní soutěži na závěr sezony 2014/15 posílil Davos, s kterým získal titul.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín