Hlavní obsah

Už jsem se necítil jako rozdílový hokejista. Český mistr světa končí kariéru

Praha
Aktualizováno

Je konec! Český hokejový mistr světa z roku 2001 Karel Pilař se ve čtyřiceti letech rozhodl ukončit kariéru. Majitel dvou extraligových titulů se Spartou, který naposledy oblékal dres mateřského Litvínova, u hokeje zůstane jako hráčský agent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Karel Pilař v dresu pražské Sparty.

Článek

„Říkal jsem si už před sezónou, že tahle bude asi moje poslední. A tak nějak to k tomu i dospělo. Začínal jsem už cítit, že toho bylo dost," prohlásil obránce v rozhovoru pro oficiální stránky litvínovského klubu.

„Rozhodl jsem se skončit hlavně kvůli rodině a také už jsem se necítil jak ten rozdílový hráč, který by v týmu dominoval. Cítil jsem ze sebe, že už nejsem pro tým takovým přínosem, a proto jsem se rozhodl ukončit svou kariéru," vysvětluje Pilař důvody odchodu do hokejového důchodu.

Pilař v extralize kromě Sparty a Litvínova nastupoval jednu sezónu i za Hradec Králové. Dohromady v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál 490 zápasů a připsal si 72 branek a 173 asistencí. Devadesát duelů zaznamenal i v NHL za Toronto, vyzkoušel si i KHL za Magnitogorsk, CSKA Moskva, Lev Poprad a Doněck. Hrál i ve švédském Växjö a za korejský Anyang Halla.

„Byla to krásná jízda. Měl jsem štěstí jako jeden z mála lidí prožít úspěšnou kariéru a živit se hokejem, což byl už odmala vždycky můj sen. Chodili jsme v žácích koukat tady v Litvínově za plexisklo na naše vzory, kteří hráli za áčko. Díky lásce k hokeji, ke které mě v Litvínově naučili, se mi splnily sny," ohlíží se Pilař za svou bohatou kariérou.

„Jsem za ni opravdu šťastný, díky hokeji jsem se mohl podívat všude po světě, zahrát si slavnou NHL a prožít spoustu dalších skvělých zážitků," uzavírá pražský rodák.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec