Hlavní obsah

Josef Jandač, náš nový trenér! A celá kabina spustila potlesk

škv, rjmSport.cz

Vešel do kabiny, postavil se před své nové svěřence, kteří mu, když jim byl oficiálně představen jako nový hlavní trenér, zatleskali. Bývalý kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač i se svým asistentem Jiřím Kalousem začali od neděle svou novou kapitolu u hokejistů Magnitogorsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jandač.

Článek

„Chtěl bych říct, že je třeba se připravit na začátek sezóny, je to pro nás důležité, abychom hráli rychlý hokej a všem soupeřům se proti nám hrálo těžko. A je jedno, zda doma nebo venku," nastínil Jandač pro oficiální klubové stránky.

 

Здравствуй, новый сезон! На такой позитивной ноте команда «Металлург» впервые собралась после непродолжительного летнего отпуска. Еще пару дней назад внутри арены и за ее пределами горожане и гости города лихо праздновали День металлурга. А уже на следующий день в ледовой арене зарождалась новая хоккейная жизнь: службы дворца приступили к подготовке ледовой площадки для последующей заливки льда, а команда приступила к подготовке к новому чемпионату. Вам в ленту немного фото, а все подробности и видеосюжет вы можете посмотреть на нашем официальном сайте. #братьяпоогню #металлург #магнитогорск #ммк

Příspěvek sdílený "Metallurg" Magnitogorsk (@hcmetallurg),Čec 17, 2018 v 6:55 PDT

Tréninkový kemp v Magnitogorsku povede do příští středy, hned o den později s týmem odcestuje na další do německého Garmisch-Partenkirchenu. Tam jej během necelých dvou týdnů čekají i první dva přípravné duely, ten nejbližší 4. srpna proti Podolsku.

Kádr Metallurgu prošel během léta poměrně zásadní obměnou. K nejvýznamnějším posilám patří finský útočník Iiro Pakarinen z Edmontonu, ruský forvard Nikolaj Kuljomin z NY Islanders a jeho krajan obránce Viktor Antipin, jenž se do Magnitogorsku vrací po roce stráveném v Buffalu.

Naopak citelnou ztrátou je odchod útočníka Jana Kováře, který se po pěti letech strávených v klubu rozhodl zkusit štěstí v NHL, v níž podepsal smlouvu s Ostrovany.

„Máme ještě jedno volné místo v sestavě. V obraně mám jasno, v útocích se mi rýsují dvojičky. Chci poznat hráče, jak reagují v různých situacích a podle toho se budu rozhodovat," prohlásil Jandač s tím, že kapitánem dvojnásobných vítězů Gagarinova poháru zůstane zkušený útočník Sergej Mozjakin.

„Tým je silný, máme mladé a talentované hráče, je třeba jim dát šanci," tvrdí Jandač, jehož soutěžní premiéra na střídačce Magnitogorsku čeká 2. září doma proti Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: