Hlavní obsah

Potvrzeno! Vedení KHL zakázalo Slovanu Bratislava podepisovat nové hráče

Bratislava

Statutární zástupci hokejového klubu HC Slovan Bratislava Juraj Široký a jeho syn mají vedením Kontinentální hokejové ligy pozastavenou činnost a klub nesmí podepisovat nové hráče. Důvodem je opakované neplnění finančních závazků a nedodržování harmonogramu splátek dluhů.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Slovanu Bratislava Marek Čiliak.

Článek

Mluvčí klubu Veronika Némethová agentuře TASR řekla, že Slovan toto rozhodnutí respektuje. „Klub už minulý týden potvrdil, že si je plně vědom závazků vůči současným i bývalým hráčům a pracuje na jejich postupném uhrazení. Momentálně se jedná převážně o závazky ve formě mezd hráčů za jarní měsíce sezony 2017/2018. Co se týče probíhající sezony, Slovan má ke dnešnímu dni všechny závazky vůči hráčům A mužstva vypořádány."

Slovenský portál sport.sk však minulý týden přišel s informací, že opak je pravdou. Hráči týmu prý od začátku probíhající sezony nedostali ani cent. Několik hráčských agentů už tehdy tvrdilo, že Slovan obdržel zákaz podepisovat nové hráče, dokud svým hráčům nezaplatí dlužné částky.

Do sezony vstoupil HC Slovan Bratislava s jasným záměrem postupně stabilizovat a ozdravit svou finanční situaci prostřednictvím nového partnera. "Jednání v tomto směru stále probíhají," uvedla mluvčí.

V klubu HC Slovan Bratislava hrají i čeští útočníci Michal Řepík a Rudolf Červený, obránce Lukáš Klok a brankář Jakub Štěpánek.

Reklama