Hlavní obsah

Kazaň - Čerepovec 4:2Sekáč pečetil osmé vítězství hokejistů Kazaně za sebou

Moskva/Praha
Aktualizováno

Český útočník Jiří Sekáč pečetil svým čtrnáctým gólem v sezoně Kontinentální hokejové ligy vítězství Kazaně 4:2 nad Čerepovcem. Úřadující držitelé Gagarinova poháru si připsali osmou výhru za sebou a dva body je dělí od lídra Východní konference Jekatěrinburgu.

Foto: Sport.cz

Hokejista Kazaně Jiří Sekáč

Článek

Nejproduktivnější český hráč a nejlepší český střelec v KHL Sekáč stanovil konečné skóre zápasu v 56. minutě střelou zblízka po individuální akci Vladimira Tkačova. Střelecky se prosadil počtrnácté v sezoně a na kontě má stejný počet asistencí.

Po měsíci se mezi střelce zapsal útočník Tomáš Zohorna z Chabarovsku při porážce 2:3 v prodloužení na ledě Dynama Moskva. Domácí vedli 2:0, ale Zohorna čtvrtou brankou v ročníku ve 37. minutě střelou z úhlu snížil. Ve třetí třetině se dnešní kapitán Amuru asistencí podílel i na vyrovnávacím gólu Danila Fajzullina. O výhře Dynama rozhodl v třetí minutě nastavení Fin Juuso Hietanen.

Útočník Robin Hanzl ze Spartaku Moskva vstřelil vítězný samostatný nájezd v rozstřelu a rozhodl o výhře 3:2 nad Dinamem Riga.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Magnitogorsk 3:2
Novosibirsk - Vladivostok 3:1
Jaroslavl - Kunlun Red Star 2:1 po sam. nájezdech
Kazaň - Čerepovec 4:2 (za domácí Sekáč 1+0)
Dynamo Moskva - Chabarovsk 3:2 v prodl. (za hosty T. Zohorna 1+1)
HK Soči - CSKA Moskva 1:3
Omsk - Ufa 1:0
Spartak Moskva - Dinamo Riga 3:2 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Hanzl).

Reklama