Hlavní obsah

Chabarovsk se chlubí posilou z Vítkovic. K dohodě nedošlo, namítá vítkovický kouč Petr

Chabarovsk/Vítkovice
Aktualizováno

Obránce Marek Hrbas bude hrát Kontinentální hokejovou ligu za Chabarovsk. Alespoň se tím na sociálních sítích ruský klub chlubí. "Marek Hrbas se stanem hráčem Amuru," uvádí na twitterovém účtu tým KHL Amur Chabarovsk. Na Instagramu klub připojil, že Amur už podmínky kontraktu s českým obráncem Markem Hrbasem odsouhlasil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hrbas možná odejde z Vítkovic do KHL.

Článek

Ruský tým bere příchod reprezentačního obránce jako hotovou věc, ve Vítkovicích o odchodu klíčového beka nemluví. „Něco probíhá, ale k žádné dohodě nedošlo. Nelze to více komentovat," odmítl potvrdit zprávy z Ruska generální manažer a hlavní trenér HC Vítkovice Ridera Jakub Petr.

O odchodu plzeňského rodáka se nicméně spekuluje už delší dobu. Po příchodu Slovince Blaže Gregorce ze Sparty a angažování zkušeného Jaroslava Mrázka z Chomutova na konci listopadu, debaty ještě zesílily. Hrbas navíc vypadl ze sestavy Vítkovic. Poslední extraligové utkání odehrál ve 22. kole v Karlových Varech. Od té doby nenastupuje. Oficiálně ze zdravotních důvodů.

„Mám informaci, že je Marek zraněný. Proto teď nehraje," odpovídal po prohraném utkání s Hradcem Králové asistent trenéra Pavel Trnka na dotaz, proč Hrbas nebyl v sestavě.

Obránce s reprezentačními zkušenostmi přišel do Ostravy v sezoně 2016/2017 ze Sparty Praha a od té doby nastoupil za Vítkovice do 119 utkání. V této sezoně odehrál v extralize za Vítkovice 22 duelů, v nichž dal jednu branku a na tři přihrál.

Pokud se kluby dohodnou, rozšíří Hrbas počet českých hokejistů v Chabarovsku na pět. V Amuru už jsou brankář Marek Langhamer, obránci Michal Jordán a Jan Kolář (v součanosti zraněný), útočník Tomáš Zohorna. Ještě nedávno v ruském klubu hráli i útočník Tomáš Filippi a brankář Libor Kašík.

Reklama

Související témata: