Hlavní obsah

Kazaň - Ufa 3:1Sekáč pomohl k výhře nad Ufou a útočí na čelo tabulky střelců

Moskva
Aktualizováno

Jiří Sekáč dal v Kontinentální hokejové lize 21. gól v sezoně a v tabulce střelců útočí na vedoucího Nigela Dawese z Jekatěrinburgu. Český útočník pomohl Kazani k domácímu vítězství 3:1 nad Ufou gólem a asistencí. V desáté minutě využil Sekáč přesilovou hru a zvýšil na 2:0, v závěru druhé třetiny přihrál na třetí branku obhájců titulu Justinu Azevedovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Karlaja.

Článek

Šestadvacetiletý kladenský odchovanec Sekáč se v posledních deseti zápasech KHL střelecky prosadil sedmkrát. Ve čtvrtek rozhodl o výhře Ak Bars 4:3 v prodloužení nad Omskem, vítězný gól vstřelil i dnes. Nejproduktivnější Čech v soutěži má na kontě 21 branek a 18 asistencí.

Dominik Furch vychytal v brance Čerepovce druhou nulu v sezoně. Severstal doma v duelu nejslabších týmů Západní konference porazil Slovan Bratislava 2:0, český gólman k tomu přispěl 33 zákroky.

Vedoucí celek Východní konference Jekatěrinburg prohrál s Dynamem Moskva 0:2 a blízko k porážce byl i lídr celé ligy CSKA Moskva. Ten na ledě Viťazu Podolsk vyrovnal na 1:1 dvě vteřiny před koncem a v prodloužení pak přece jen přidal pátou výhru za sebou.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Chabarovsk 3:0
Čerepovec - Slovan Bratislava 2:0 (čisté konto Furch)
Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 2:0
Jaroslavl - Dinamo Riga 2:1 (za domácí Nakládal 0+1)
Kazaň - Ufa 3:1 (Sekáč 1+1)
Viťaz Podolsk - CSKA Moskva 1:2 v prodl. (za domácí Mozík 0+1),
Dinamo Minsk - Petrohrad 0:2.

Reklama