Hlavní obsah

Krušný týden českého reprezentanta: obří hrubka, tvrdá kritika od trenéra a stopka na několik týdnů

Astana/Praha

Jeho úterní zápas Kontinentální ligy proti moskevskému Spartaku, při kterém na sebe upozornil obrovskou hrubkou, jež vedla k vítěznému gólu moskevského celku, byl pro českého hokejového brankáře Astany Dominika Hrachovinu na několik týdnů tím posledním.

Obrovská chyba Dominika Hrachoviny

 
Článek

Hrubka ve zmíněném utkání za absenci v KHL ovšem nemůže. Čtyřiadvacetiletý odchovanec brněnské Komety totiž utrpěl blíže nespecifikované zranění v dolní části těla, jak v pátek uvedl Barys na svých oficiálních stránkách. Hrachovina nebyl na soupisce týmu už při čtvrteční výhře Astany 1:0 v prodloužení proti Ufě, a byl umístěn na seznam zraněných hráčů. Na něm by měl zůstat několik týdnů.

Musí si tak počkat na odčinění chyby z utkání proti Spartaku. Do branky přišel ve 25. minutě za nepříznivého stavu 3:4, Astana sice dokázala vyrovnat, jenže pak Hrachovina na konci druhé třetiny vyjel za branku, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Místo toho ale ztratil stabilitu, upadl na led a Nikoncev snadnou trefou do opuštěné klece rozhodl o triumfu Moskvanů.

Českého gólmana, který na loňském mistrovství světa působil jako trojka české reprezentace, pak na pozápasové tiskové konferenci tvrdě zkritizoval i jeho vlastní trenér Andrej Skabelka.

„Brankář Spartaku Nikita Bespalov skvěle naskočil do hry (v 8. minutě za stavu 3:0 pro Astanu vystřídal Júlia Hudáčka) a pomohl svému týmu vyhrát. O našem brankáři (Hrachovinovi) nemůžu říct totéž. Ten, když vstoupil do hry, taky pomohl vyhrát Spartaku," nebral si servítky někdejší běloruský reprezentační útočník.

Reklama

Související témata: