Hlavní obsah

Na Kováře jel nájezd brankář, trenér prováděl trestné střílení. A co ty retro brusle?

Nejen při sobotních dovednostních soutěžích, ale i o den později během samotného Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy v Kazani si fanoušci mohli vychutnat řadu událostí, ke kterým by v soutěžních duelech nedošlo. Proto se třeba k trestnému střílení rozjel kouč, k samostatnému nájezdu brankář nebo si trenérskou výzvu na přezkoumání gólu vybral jeho střelec...

Foto: Profimedia.cz

Utkání hvězd KHL se zúčastnili i čtyři Češi – Michal Řepík (vlevo), Jakub Nakládal (uprostřed), Jakub Kovář (vpravo) a Jan Kolář (není na snímku).

Článek
Fotogalerie

Odložil sako, navlékl rukavice a vzal si hokejku. S hráči na střídačce si plácnul a pak už trenér výběru Charlamomovy divize Zinetula Biljaletdinov vjel na led, aby se chopil trestného střílení.

Třiašedesátiletý trenér úřadujících šampionů KHL z Kazaně, který v roce 2012 dovedl Rusy k titulu mistrů světa, se tak vrátil do svých úspěšných hráčských let. Jako obránce totiž získal se Sovětským svazem šest zlatých medailí ze světových šampionátů. V trestném střílení ale neuspěl, finský brankář Černyševovy divize Juha Metsola jeho střelu betonem vyrazil.

Charlamovova divize, za kterou nastoupil i český brankář Jakub Kovář, nakonec semifinálové utkání prohrála a čekal ji tak jen zápas o bronz proti Tarasovově divizi, za niž hráli i Jakub Nakládal s Michalem Řepíkem. Duel nakonec musely za stavu 7:7 rozhodnout až samostatné nájezdy.

A Kovář při nich čelil i jednomu netradičnímu exekutorovi. S vypůjčenou hráčskou hokejkou se totiž proti němu rozjel švédský gólman moskevského CSKA Lars Johansson. Při svém pokusu však nevymýšlel žádné kulišárny a jeho rána skončila na Kovářově vyrážečce.

V témže souboji došlo i na další kuriozitu. Danis Zaripov z Kazaně zvyšoval v průběhu utkání náskok Charlamovovy divize na 2:0, jenže pak si úspěšný střelec vyžádal tzv. trenérskou výzvu, o kterou při soutěžních duelech mohou požádat jen koučové, pokud mají pochybnosti o regulérnosti trefy.

A Zaripovův zásah nakonec opravdu neplatil, neboť sudí u videa odhalili předcházející ofsajd.

Nejen hráči a trenéři si však pro Utkání hvězd připravili nějakou specialitu. Jeden z rozhodčích klání v Kazani odpískal v retro bruslích, které už dávno vyšly z módy...

Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy v Kazani:
Finále:
Výběr Černyševovy divize – Výběr Bobrovovy divize 4:3 (3:1, 1:2)
Branky: 4. a 7. Dietz, 4. Burdasov, 13. Kolář – 2. a 17. Kagarlickij, 14. Šipačov.
O 3. místo:
Výběr Charlamovovy divize – Výběr Tarasovovy divize 8:7 (2:3, 5:4) po sam. nájezdech
Branky: 6. a 18. Dawes, 9. a 15. Mozjakin, 13. Kravcov, 17. S. Da Costa, 20. Postma, rozhodující sam. nájezd Zaripov – 8. a 20. Kaprizov (na druhou Řepík), 9. Chenkel (Řepík), 10. O'Dell (Nakládal), 13. Řepík, 15. Vasiljev, 20. M. Aaltonen.
Semifinále:
Výběr Černyševovy divize – Výběr Charlamovovy divize 5:3 (2:2, 3:1)
Branky: 2. Michajlov, 4. Michejev, 15. Verba, 17. Starčenko, 20. Burdasov – 4. a 17. Mozjakin, 6. Chisamutdinov.
Výběr Černyšenovy divize: Metsola, Bobkov – Holm, Larsen, D. Dietz, Kolář – Širokov, Michejev, Burdasov, Starčenko, Michajlov, Verba. Trenér: Bob Hartley.
Výběr Charlamovovy divize: Jakub Kovář, Podjapolskij – Postma, Trjamkin, Antipin – Mozjakin, Dawes, Kravcov, Puustinen, S. Da Costa, Zaripov, Chisamutdinov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov
Výběr Tarasovovy divize – Výběr Bobrovovy divize 3:4 (1:4, 2:0)
Branky: 10. Řepík, 12. Chenkel, 12. Vasiljev – 1. Gusev, 5. Šipačov, 7. Barabanov, 8. Marčenko.
Výběr Tarasovovy divize: L. Johansson, Barulin – Nakládal, Robinson, Jelesin, Chenkel – Kaprizov, Loktionov, Aaltonen, Řepík, O'Dell, Vasiljev. Trenér: Igor Nikitin.
Výběr Bobrovovy divize: Hudáček, Hellberg – Maione, Gavrikov, Grant – Šipačov, Darzinš, Gusev, Kagarlickij, Zubov, Barabanov, Marčenko. Trenér: Ilja Vorobjov.

Reklama