Hlavní obsah

Čerepovec - Chabarovsk 5:0Furch vychytal v KHL třetí čisté konto v sezoně

Moskva/Praha

Dominik Furch vychytal potřetí v sezoně Kontinentální hokejové ligy čisté konto. Český gólman Čerepovce kryl všech 43 střel hráčů Chabarovsku a byl strůjcem vítězství 5:0. Při výhře Vladivostoku 4:0 na ledě Viťazu Podolsk si vítězný gól připsal obránce Karel Kubát, asistencí přispěl útočník Vojtěch Polák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch.

Článek

Jednoznačný výsledek v Čerepovci se zrodil až v poslední třetině, ve které domácí tým skóroval čtyřikrát. Furch měl nejvíce práce ve druhé části, v níž předvedl 19 zásahů a zejména po vedoucím gólu Vadima Kudaka z 25. minuty měl velkou zásluhu na tom, že Severstal udržel proti nejslabšímu týmu Východní konference vedení.

Čerepovec stejně jako Amur už hraje bez šance na play off. Po dvacátém vítězství v sezoně má pět zápasů před koncem na desátém místě Západní konference nedostižnou ztrátu dvanácti bodů na osmou postupovou pozici.

Už jen teoretické šance má Vladivostok, ačkoliv aktuálně má na kontě třízápasovou vítěznou sérii a v posledních dvou utkáních neinkasoval. Kubát pátým gólem v sezoně otevřel v 11. minutě skóre, po Polákově přihrávce padl v závěru druhé třetiny poslední gól utkání. Viťaz prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů a na šestém místě Západní konference ještě jistotu postupu nemá.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Kunlun Red Star 3:2
Čeljabinsk - Jokerit Helsinky 0:1
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 2:3
Ufa - Barys Astana 2:3 v prodl.
Čerepovec - Chabarovsk 5:0
Dinamo Minsk - CSKA Moskva 0:3
Omsk - Petrohrad 2:0
Viťaz Podolsk - Vladivostok 0:4 (Kubát 1+0, Polák 0+1)
Slovan Bratislava - Dinamo Riga 2:1 (za domácí Červený 0+1).

Reklama

Související témata: