Hlavní obsah

Vedení KHL žádný tým nevyřadilo, Slovan musí předložit záruky

V příští sezoně by mělo hrát Kontinentální hokejovou ligu opět 25 klubů. Vedení soutěže se navzdory dřívějším plánům rozhodlo, že žádného z účastníků nevyloučí. Zástupci Slovanu Bratislava a Dinama Riga však musí do 30. dubna předložit finanční záruky, že mají dostatek prostředků na pokrytí ročníku 2019/20.

Foto: www.hcslovan.sk

Hokejisté Slovanu Bratislava.

Článek

"Se situací ve Slovanu nejsme spokojeni. Setkal jsem se s majiteli klubu, kteří mi předložili plán. Pokud bude naplněn, bude klub v soutěži hrát a bude mít dobré výsledky," řekl prezident KHL Dmitrij Černyšenko po dnešním jednání představenstva ligy. Slovenský klub, který působí v KHL od roku 2012, má dlouhodobé finanční problémy.

Představitelé KHL v minulých měsících avizovali, že mají v plánu snížit počet účastníků na 24. Vedle Slovanu a Rigy byly v ohrožení i Čerepovec, Chabarovsk nebo Vladivostok. Všechny kluby však v lize zůstaly a Černyšenko dnes uvedl, že dokonce existuje možnost, že KHL naopak rozšíří další tým z Číny. Nyní v soutěži působí Kunlun.

Kontinentální liga již zná i základní termíny pro příští sezonu. Nový ročník začne 1. září, v základní části týmy odehrají 62 zápasů. Play off odstartuje 1. března a vítěz Gagarinova poháru bude znám nejpozději 30. dubna. Součástí programu jsou i šestidenní přestávky na reprezentační turnaje seriálu Euro Hockey Tour.

Reklama

Související témata: