Hlavní obsah

Parádní bitka v KHL! Vzduchem létaly rukavice, padaly tvrdé údery a došlo i na svlečený dres

Ufa/Praha

Srdce fanoušků hokejových bitek musejí plesat při pohledu na bitku, která se odehrála těsně před koncem čtvrtečního zápasu semifinálové série KHL mezi Avangardem Omsk a Ufou. Do rvačky se zapojili hned tři dvojice hráčů, šlo o poctivý souboj jeden na jednoho, za který by se nemusel stydět lecjaký zápasník.

Foto: Facebook: KHL

Bitka ve čtvrtečním zápasu Omsk - Ufa.

Článek

Chyběly pouze dvě vteřiny do konce zápasu, které Omsk ovládl v poměru 4:2, když se do sebe pustily hned tři dvojice hráčů. Nejprve se začali prát útočníci Gimatov (Ufa) s Fisenkem (Omsk) a Skorikov (Ufa) s Košelevem (Omsk).

Nedlouho poté se k nim přidali i obránci Nikita Pivcakin (Omsk) s Alexejem Semjonovem (Ufa). I když v případě posledních jmenovaných se pral spíše pouze Semjonov. Vzduchem létaly rukavice - a v případě Košeleva došlo i na svlečený dres.

Všichni účastníci bitky s výjimkou Pivcakina následně dostali pětiminutový trest, Semjonov k němu navíc schytal trest do konce utkání.

Omsku chybí jediné vítězství k postupu do finále

Není divu, že jsou ve hře nervy. Avangard Omsk vede díky důležitému vítězství nad Ufou po čtvrtku už 3:1 na zápasy a je tak jedinou výhru od postupu do finále, kde by si o Gagarinův pohár zahrál s vítězem klání mezi CSKA a Petrohradem (v současné době stav 2:2 na zápasy, další utkání se hraje v pátek).

Zatímco utkání mezi CSKA a Petrohradem je duelem dvou nejlepších týmů základní části Západní konference KHL, Omsk, stejně jako jeho semifinálový soupeř, v základní části KHL v rámci Východní konference nepatřil k nejlepším třem týmům. Avangard skončil na 4. místě, Ufa pak základní část dokončila na 6. pozici.

Oba týmy ale předvedly skvělou jízdu v play off, Avangard ve čtvrtfinále přehrál Astanu, která ze základní části postoupila z druhého místa, Ufa pak nejdříve vyřadila třetí Magnitogorsk a ve čtvrtfinále pak i vítěze základní části Jekatěrinburg.

Reklama