Hlavní obsah

Český útočník, který startoval na posledních dvou MS, končí v NHL. Kam má namířeno?

Moskva/Praha
Aktualizováno

Sedmileté působení ve slavné NHL končí. Útočník české hokejové reprezentace Dmitrij Jaškin opouští zámoří a vrací se do Evropy. Šestadvacetiletý rodák z Omsku se podepsal roční smlouvu s Dynamem Moskva. Vítěz Gagarinova poháru z let 2012 a 2013 to potvrdil na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

Jaškin zažil nepříliš povedenou uplynou sezonu v NHL za Washington, kam byl vyměněn loni v září ze St. Louis. V Capitals se mu nepodařilo získat pevné místo v sestavě a ve 37 odehraných zápasech základní části zaznamenal jen dvě branky a šest asistencí. Do play off pak už vůbec nezasáhl.

Po vypršení ročního kontraktu Jaškinovi Capitals nový nenabídli, stal se nechráněným volným hráčem a nové smlouvy od jakéhokoliv týmu z NHL se nedočkal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Дмитрий Яшкин стал еще одним новичком бело-голубых! ⠀ Хоккейные клубы «Динамо» Москва и «Сибирь» произвели обмен, в результате которого права на нападающего Дмитрия Яшкина перешли столичному клубу, а сибиряки получили денежную компенсацию. Сегодня 26-летний чешский крайний нападающий русского происхождения заключил контракт с «Динамо» сроком на один год. ⠀ Подробнее о переходе на dynamo.ru ⠀ #МыДинамо

Příspěvek sdílený ХК Динамо | HC Dynamo Moscow (@dynamo_ru),Srp 22, 2019 v 2:50 PDT

Situaci okolo něj pozorně monitorovaly kluby z KHL, mluvilo se o zájmu Omsku, jenže nakonec vyhrálo Dynamo. To na účastníka posledních dvou světových šampionátů získalo ve středu práva od Novosibirsku, který si útočníka vybral pro KHL jako jedničku draftu 2010.

Jaškin není prvním českým hráčem, který během letošního léta mění NHL za KHL. Už před ním zamířili do Čeljabinsku útočníci Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem, Čerepovec posílil obránce Libor Šulák, zadák Andrej Šustr se upsal Kunlunu a bek Jakub Jeřábek se vrátil do Podolsku.

Reklama

Související témata: