Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Čeljabinsk 3:0Kovář dva dny po předčasném střídání vychytal v KHL nulu. Dvěma body zazářil i Hanzl

Aktualizováno

Jakub Kovář podruhé v sezoně Kontinentální hokejové ligy vychytal čisté konto. Jekatěrinburg na domácím ledě zvítězil 3:0 nad Čeljabinskem a český brankář se na tom podílel 25 zákroky. K výhře Spartaku Moskva na ledě Petrohradu 3:2 v prodloužení přispěl útočník Robin Hanzl gólem a asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Usměvavý Jakub Kovář

Článek

Kovář udržel první domácí "nulu" v sezoně, předtím neinkasoval 12. září v Ufě (2:0). Žádnému střelci nedovolil skórovat dva dny poté, co při porážce 1:4 od Dynama Moskva rovněž na vlastním ledě poprvé v sezoně předčasně střídal.

Avtomobilist rozhodl o výsledku až ve třetí třetině, v jejíž šesté minutě skórovali Dan Sexton a Nigel Dawes. V závěru pak 41 sekund před koncem zápasu zpečetil výsledek gólem do prázdné branky Arťom Garejev. Jekatěrinburg po desátém vítězství v sezoně ztrácí jen bod na lídra Východní konference Kazaň, ta má ale dva zápasy k dobru.

Parádní Hanzlovo představení

Hanzl oba zápisy zaznamenal v první třetině v přesilovkách. Nejprve asistoval u gólu Dmitrije Višněvského a sám pak třetím gólem v sezoně zvýšil na 2:0. SKA dvoubrankové manko stáhl, ale v prodloužení rozhodl Martins Karsums.

Petrohrad prohrál potřetí za sebou a na druhém místě Západní konference ztrácí už pět bodů na Viťaz Podolsk, který vyhrál 2:1 na ledě Dinama Riga. U vítězného gólu Pavla Černova necelých pět minut před koncem asistoval obránce Jakub Jeřábek.

Výsledky KHL
Vladivostok - Nižněkamsk 2:0
Novosibirsk - Dynamo Moskva 1:0
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 3:0 (čisté konto Kovář)
Ufa - Magnitogorsk 0:3
Dinamo Riga - Viťaz Podolsk 1:2 (za hosty Jeřábek 0+1)
Petrohrad - Spartak Moskva 2:3 v prodl. (za hosty Hanzl 1+1)

Reklama