Hlavní obsah

Kunlun - Jaroslavl 3:6Hokejisté Jaroslavle vyhnali Hrubce z branky, gól dal i Nakládal

Aktualizováno

Šimon Hrubec po dvou povedených zápasech Kontinentální hokejové ligy vydržel v brance Kunlunu sotva do poloviny dnešního utkání s Jaroslavlí. Český reprezentant ve 29. minutě po čtvrtém inkasovaném gólu přepustil místo kolegovi John Museovi. Kanadského brankáře ještě před druhou přestávkou překonal český obránce Jakub Nakládal a Lokomotiv zvítězil na ledě čínského účastníka KHL 6:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec v akci.

Článek

Hrubec v předchozích dvou zápasech dostal po jednom gólu a podílel se na výhrách 2:1, naposledy v prodloužení. Tentokrát poprvé v sezoně zápas nedochytal, poté co v úvodu druhé třetiny kapituloval dvakrát v rozmezí 14 sekund a za necelých pět minut dostal další gól na 1:4.

Hned za devět sekund po brankářské výměně domácí snížili, ale Nakládal v přesilovce vrátil Jaroslavli svým druhým gólem v sezoně tříbrankové vedení. Český bek bodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů.

Úspěšnou sérii protáhl také Jiří Sekáč. Útočník CSKA Moskva si v Soči připsal asistenci, pomohl lídrovi ligy k výhře 2:0 a bodoval v šestém utkání za sebou. V kanadském bodování je z Čechů se součtem 6+7 nejvýše.

Z českých obránců je v KHL nejproduktivnější Jakub Jeřábek z Podolsku. Ten v závěru utkání s Minskem trefil prázdnou branku hostů a uzavřel skóre na 3:0, předtím asistoval u vítězného prvního gólu. Nasbíral už 11 bodů.

Výsledky zápasů KHL:
Kunlun Red Star - Jaroslavl 3:6 (za hosty Nakládal 1+0),
HK Soči - CSKA Moskva 0:2 (Sekáč 0+1)
Jokerit Helsinky - Ufa 3:2 po sam. nájezdech
Nižnij Novgorod - Petrohrad 1:4
Viťaz Podolsk - Dinamo Minsk 3:0 (Jeřábek 1+1)

Reklama

Související témata: