Hlavní obsah

Jaškin byl vyhlášen nejlepším útočníkem uplynulého týdne v KHL

Moskva

Český reprezentant Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva byl vyhlášen nejlepším útočníkem uplynulého týdne v Kontinentální hokejové lize. Šestadvacetiletý rodák z Omsku a odchovanec Vsetína si v tomto období připsal ve dvou zápasech šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

Jaškin, který v minulém ročníku působil v NHL ve Washingtonu, se nejdříve v pondělí podílel čtyřmi přihrávkami na vítězství Dynama v Chabarovsku 5:1 a ve středu pomohl dvěma góly k výhře ve Vladivostoku 4:1.

Celkem má Jaškin na kontě v 21 utkáních 16 bodů za sedm gólů a devět přihrávek. V produktivitě mu patří 16. místo a z českých hráčů je druhý. O dvě pozice nad ním figuruje Jiří Sekáč z CSKA Moskva rovněž se 16 body za osm branek a stejný počet asistencí z 21 utkání.

Bývalý hráč pražské Slavie Jaškin, který hrál v NHL uplynulých sedm sezon, byl v tomto ročníku KHL oceněn jako třetí český zástupce. V polovině října se dočkal Jakub Kovář z Jekatěrinburgu a v následujícím týdnu obránce Jakub Jeřábek z Podolsku.

Spolu s Jaškinem byli za nejlepší hráče na svých postech zvoleni brankář Vasilij Košečkin z Magnitogorsku, kanadský obránce Trevor Murphy z Kunlunu a z nováčků gólman Daniil Isajev z Jaroslavle.

Reklama