Hlavní obsah

Dynamo - Spartak 5:1Stav série 1:0Jaškin v KHL rychlým gólem nasměroval Dynamo k úvodní výhře

Český útočník Dmitrij Jaškin nasměroval rychlým gólem hokejisty Dynama Moskva k přesvědčivé výhře v úvodním osmifinále Kontinentální ligy nad Spartakem Moskva. S 31 brankami druhý nejlepší střelec základní části soutěže otevřel skóre už ve třetí minutě a jeho tým zvítězil i díky dvěma gólům švédského útočníka Andrého Peterssona ve druhé třetině 5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

Domácí se obešli i bez gólového příspěvku nejlepšího střelce dlouhodobé části Vadima Šipačova. Vítěz kanadského bodování zaznamenal jednu asistenci, ale v poslední třetině také trest na 2+10 minut za zákrok do oblasti hlavy a krku. Zejména první desetiminutovku poslední části poznamenala řada nedovolených zákroků a také rvačka, po níž dostal trest za hrubost i Jaškin.

V týmu Spartaku museli po bitce předčasně do sprch Maxim Gončarov a Alexandr Nikišin. Vypjaté derby, které řídil i český rozhodčí Martin Fraňo, přineslo dohromady přes sto trestných minut a v jednu chvíli bylo na trestných lavicích jedenáct hráčů.

Brankář Jekatěrinburgu Jakub Kovář dostal jediný gól v utkání s Novosibirskem, podruhé domácí inkasovali při hře bez gólmana a prohráli 0:2. Avtomobilist jako jediný v programu úvodních osmi zápasů nedokázal zvítězit ve vlastní hale.

Osmifinále Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference, 1. zápasy:
Jekatěrinburg - Novosibirsk 0:2
Kazaň - Nižněkamsk 4:1.
Západní konference - 1. zápasy:
CSKA Moskva - Nižnij Novgorod 3:0
Dynamo Moskva - Spartak Moskva 5:1 (za domácí Jaškin 1+0).

Reklama