Hlavní obsah

Pinc má namířeno zpátky do Vítkovic, klub bude řešit, co s ním

PRAHA

V nepříjemné situaci se náhle ocitli čeští hokejisté Marek Pinc, Radek Philipp a Tomáš Divíšek, kteří měli od září hrát nově vzniklou Kontinentální ligu v dresu Jekatěrinburgu. Poté, co ruský klub nebyl do soutěže přijat kvůli finančním nesrovnalostem, musí nyní řešit další budoucnost. Na první pohled nejsnadnější pozici má brankář Pinc, jenž by se měl vrátit do Vítkovic.

Článek

"U Marka Pince je to jednoduché. Je stále pod smlouvou ve Vítkovicích, a protože ze strany Jekatěrinburgu nedošlo k naplnění jejich závazků, normálně se vrátí do svého klubu," má jasno hráčův agent Aleš Volek. Devětadvacetiletý reprezentační gólman měl totiž do Ruska odejít jen na hostování.

Jenže ostravský klub s tak brzkým návratem svého brankáře nepočítal. Pro příští sezónu měl být jasnou týmovou jedničkou Martin Prusek a záda měl krýt mladík Štěpánek. Nyní ale musí řešit nově vzniklou situaci. "Až se vrátí manažer František Černík z dovolené, tak se v pondělí sejdeme a budeme situaci řešit. Do té doby se k tomu nechci vyjadřovat," řekl Sport.cz opatrně Alois Hadamczik, jenž bude pro příští sezónu ve Vítkovicích zastávat funkci trenéra i generálního manažera.

Pinc navíc odcházel do Ruska na vlastní přání právě proto, že mu Hadamczik nemohl slíbit post jedničky týmu. Ostatně i proto před rokem rád využil možnost dokončit sezónu v Liberci, kde zabral místo po Milanu Hniličkovi, který narychlo vyrazil do ruské Ufy. Po sezóně se ale s úlevou vrátil a připravuje se s Tygry na nový extraligový ročník.

Reklama

Související témata: