Hlavní obsah

Obránce Pilař údajně v ruském Magnitogorsku skončil

MAGNITOGORSK

Český hokejový obránce Karel Pilař opouští Magnitogorsk. Metallurg podle ruského televizního kanálu Sport s třicetiletým mistrem světa z Hannoveru z roku 2001 rozváže smlouvu. Také hráčův zástupce Robert Spálenka potvrdil, že klub už s ofenzivně laděným bekem nepočítá.

Článek

"Je to čerstvá zpráva, všechny nás to hodně zaskočilo. Karel v klubu skutečně končí, víc bych to ale nechtěl komentovat. Zatím neznáme podrobnosti, přišlo to opravdu náhle," řekl Spálenka internetovému serveru hokej.cz.

Pilař by se tak mohl znovu po roce a půl vrátit do pražské Sparty, s níž na konci sezony 2006/07 vybojoval díky jedinému startu v play off mistrovský titul. "Není tajemstvím, že ještě hledáme na doplnění týmu kvalitní obránce. Obě strany jsou v kontaktu, i já jsem s ním hovořil, ale jak se celá věc bude vyvíjet, to se teprve uvidí," uvedl asistent trenéra Sparty Marian Jelínek na tiskové konferenci po dnešním extraligovém duelu se Zlínem.

Pilař, který přišel do Magnitogorsku v létě po ročním působení na farmě Atlanty v týmu Chicago Wolves, se o předčasném konci svého angažmá dozvěděl po čtvrtečním zápase na ledě Novokuzněcku, kde Magnitogorsk vyhrál 4:2. Pilař do utkání nezasáhl. K sobotnímu utkání do Chabarovsku už český obránce nepocestuje. Ve 14 zápasech v KHL zaznamenal Pilař tři asistence.

V kádru Magnitogorsku jsou také čeští útočníci Jan Marek, Tomáš Rolinek a Jaroslav Kudrna, kteří v Novokuzněcku zářili. Marek se díky gólu a třem asistencím dostal s 22 body za 12 tref a deset asistencí do čela kanadského bodování KHL. Rolinek a Kudrna zaznamenali po třech bodech.

Důvodem, proč Pilař v Magnitogorsku předčasně skončil, je snaha klubu posílit ofenzivu. "Co jsem slyšel, v Magnitogorsku nepanuje spokojenost s útočnou fází," uvedl Spálenka. Metallurgu se navíc úplně nevydařil vstup do soutěže. Aktuálně je druhý v Tarasovově divizi, má ale odehráno více zápasů než soupeři.

Reklama