Hlavní obsah

Kudrnovi se v Rusku daří, jen se mu stýská po rodině

MAGNITOGORSK

Společně s krajany Rolinkem a Markem patří Jaroslav Kudrna k největší úderné hrozbě hokejistů ruského týmu Metallurg Magnitogorsk. České trojce se v Kontinentální lize náramně daří a všichni tři patří k nejlepším střelcům celé soutěže. Na hokejovou pohodu si bývalý útočník Třince Kudrna v Rusku nemůže stěžovat.

Foto: www.khl.ru

Jaroslav Kudrna v dresu Magnitogorsku

Článek

"Jsme rádi, že se nám v poslední době tak daří. Střílíme góly, vyhráváme... Fanoušci našeho týmu musí být spokojeni. Ale pořád se dá ještě něco vylepšit, stále nejsme na prvním místě tabulky," řekl Kudrna v rozhovoru pro oficiální stránky KHL. Magnitogorsk je momentálně na třetím místě tabulky s devítibodovou ztrátou na vedoucí Ufu.

Oba týmy svedl dohromady los semifinále nově vzniklé Ligy mistrů a jejich dnešní vzájemný souboj slibuje parádní podívanou. "Tyhle dva zápasy budou nesmírně atraktivní nejen pro příznivce z Ruska, ale i u nás doma - v Čechách. Bude na nás upřena velká pozornost, vždyť Liga mistrů je v současnosti soutěž číslo jedna v Evropě," myslí s Kudrna.

Po vyřazení Slavie i Českých Budějovic nemá už český hokej v Lize mistrů zastoupení, proto čeští fanoušci upřou své zraky k ruskému souboji. V obou týmech totiž působí hned několik českých reprezentantů. "Tábory fanoušků se asi rozdělí. Vždyť v Ufě je také spousta Čechů, teď k nim navíc přibyl ještě Vampola. Už je v Salavatu slušná česká skupinka," připomněl Kudrna trojici Čechů v Ufě - Vampolu, Blaťáka, a Mikesku.

Útočník, který jen před pár dny oslavil třiatřicáté narozeniny, působí v Rusku už třetím rokem. Narozdíl od jiných ale tráví volný čas v Rusku sám, bez rodiny. "Samozřejmě, že se mi stýská. A tím více, když se s rodinou mohou během sezóny mluvit jen po telefonu. Většinu volného času tak strávím s telefonem u ucha," dodal na závěr Kudrna.

Reklama

Související témata: