Hlavní obsah

Bez práce dlouho nezůstane. Český reprezentant míří do klubu, v němž milují Jágra

Moskva/Praha

Bez práce dlouho nezůstane. Jen den poté, co vedení hokejistů CSKA Moskva nabídlo Jiřího Sekáče ostatním klubům Kontinentální ligy, má český reprezentační útočník blízko k dohodě s jiným ruským klubem. Podle listu Sport Express zamíří osmadvacetiletý kladenský odchovanec do Omsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč z Česka během utkání Euro Hockey Challenge proti Německu.

Článek

Sekáč zamířil do CSKA loni z Kazaně, s níž v roce 2018 získal Gagarinův pohár pro vítěze KHL. V uplynulé sezoně, která byla kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena, zaznamenal za moskevský celek 12 gólů a 13 asistencí v 45 zápasech.

S CSKA měl sice platný kontrakt i pro nadcházející ročník, nesouhlasil ale s razantním snížením platu. Zatímco v poslední sezoně měl účastník ZOH 2018 podle ruských médií pobírat 100 milionů rublů (33 milionů korun), v té následující klub požadoval zkrácení o 40 milionů rublů.

V Omsku by Sekáč nemusel být jediným českým legionářem. Sport Express ve středu informoval, že Avangard hodně stojí o útočníka Michaela Frolíka, jenž posledních dvanáct let nastupoval v NHL.

V Omsku mají s českými hokejisty bohaté zkušenosti, za Avangard v minulosti nastupovali třeba Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Šlégr, Jaromír Jágr (ten hned dvakrát a stal se miláčkem tamějších fanoušků), Tomáš Vlasák, Jaroslav Bednář či Roman Červenka, jako trenér klub necelou sezonu vedl Miloš Říha starší.

Reklama

Související témata: