Hlavní obsah

Jágr zvažuje kvůli Summanenovi odchod z Omsku, píše ruský tisk

MOSKVA

Dění v hokejovém Omsku je i nadále nepřehledné. Jisté je jedno - v zákulisí nejlepšího týmu základní části KHL, který se ale v play-off pakoval již ve čtvrtfinále, to pořádně vře. Konflikt hráčů s trenérem Raimem Summanenem by podle ruského listu Sport Express mohl vyústit i v odchod Jaromíra Jágra. Českého útočníka podle anonymních hlasů z kabiny finský kouč napadl a chtěl se s ním porvat.

Foto: www.khl.ru

Jak se rozhodne Jaromír Jágr? Podle ruského tisku zvažuje odchod z Omsku.

Článek

Proto se prý Jágr vydal na schůzku s vedením Avangardu, kde podle Sport Expressu žádal garance, že se Summanen již nevrátí na střídačku týmu. Jenže tu od šéfů sibiřského klubu nedostal a začal přemýšlet o nabídkách jiných celků. Létají kolem něj lasa Petrohradu, Kazaně a Ufy.

Jágr odehrál v Omsku už třetí sezónu, své působení na Sibiři si vždy pochvaloval, v týmu byl nezpochybnitelnou hvězdou a velké slovo měl i u šéfa Anatolije Bardina. V letošním play-off ale podle ruských médií začaly v Omsku téct nervy. Už v první sérii s Nižněkamskem se Avangard trápil a postoupil až díky vítězství v sedmém duelu, čtvrtfinále s Magnitogorskem probíhalo obdobně. Jenže tentokrát Omsk rozhodující souboj nezvládl. To už tým ze střídačky vedl asistent Igor Nikitin, který nečekaně nahradil Summanena, což vyvolalo řadu spekulací.

O pár dní později pak server Sovsport.ru citoval anonymní hlas z kabiny, podle něhož Fin hráče během play-off terorizoval svým chováním a dostal se do střetu i s hlavní hvězdou Jágrem. Při jednom ze svých zuřivých výlevů se prý na českého hráče dokonce vrhl a chtěl se s ním pustit do rvačky.

"Ti, kdo v Rusku pracovali, vědé, jak to chodí. Je to nekonečný marast, báchorky. Zeptejte se těch, kdo to vypráví," ulevil si pak Summanen ve finských novinách. Doplnil, že navzdory událostem chce v Omsku pokračovat. "Moje práce byla oceňována a vím, že Omsk má zájem o spolupráci. Nechám si to projít hlavou a budu jednat," řekl finský trenér.

Reklama

Související témata: