Hlavní obsah

Všichni byli v šoku, hodnotil spoluhráč pěti Čechů svůj gól, který v hokeji nemá obdoby

Málokdy vídaný gól přineslo čtvrteční utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Chabarovskem a Spartakem Moskva. Sedmadvacetiletý ruský útočník Amuru Dmitrij Archipov dosáhl kuriózní trefy díky své duchapřítomnosti a pohotovosti, aniž by se jakkoliv provinil vůči pravidlům.

Foto: Sport.cz

Dmitrij Archipov z Chabarovsku střílí gól proti Spartaku Moskva.

Článek

Chabarovsk, v jehož brance odchytal celý zápas Marek Langhamer a v sestavě nechyběli ani jeho čtyři krajané, obránci Mašín s Jordánem a v útoku bratři Tomáš a Hynek Zohornovi, vedl na začátku třetí třetiny 3:1, když se Archipov vydal napadat rozehrávku hostujícího celku.

To se nedávné posile Amuru z čínského Kunlunu podařilo a zblokovaný kotouč skončil na horní síťce branky gólmana Truškova. Hlavní rozhodčí Rus Ravodin s Čechem Hribikem se rozhodli hru nepřerušovat, čehož využil právě Archipov.

Do horní síťky ťukl zespoda hokejkou, čímž puk vyletěl do vzduchu, a z něj jej baseballově doklepl do sítě. Že neporušil pravidla, uznali i sudí po konzultaci s kolegou u videa, takže branka platila. Kdyby však Archipov sebral kotouč hokejkou z horní strany sítě, jeho trefa by kvůli hře vysokou holí nemohla platit.

„Něco podobného jsem udělal i na tréninku. V zápase, ani když jsem byl ještě dítě, ale nikdy. Přišlo mi, že v první chvíli byli všichni v šoku a nikdo nevěděl, jestli se má hrát dál, když puk ležel na horní síti. Já ale chtěl hrát až do konce. Zdálo se mi, že obránci Spartaku si mysleli, že se ozve píšťalka rozhodčího,“ řekl Archipov po zápase, který Chabarovsk vyhrál 6:2.

Reklama