Hlavní obsah

Tragédie hokejistů Jaroslavle má další oběť. Zemřel i Alexandr Galimov

MOSKVA

Letecká tragédie hokejového týmu Lokomotiv Jaroslavl má další oběť. V moskevské nemocnici v pondělí zemřel Alexandr Galimov, který minulou středu spolu s jedním členem posádky přežil havárii letounu. Galimov, který při neštěstí utrpěl hluboké popáleniny na 90 procentech těla, byl po převozu do Moskvy převeden do umělého spánku, z něhož se už neprobral.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Letecká katastrofa u Jaroslavle má další oběť.

Článek

Podle informace ošetřujících lékařů byly popáleniny, jež hokejista při pádu letadla utrpěl, neslučitelné se životem. Ještě během víkendu byl šestadvacetiletý útočník Lokomotivu Jaroslavl operován.

Alexand Galimov podlehl zraněním z leteckého neštěstí poblíž Jaroslavle.foto: ČTK

Při katastrofě, k níž došlo krátce po startu letounu Jak-42 na jaroslavlském letišti Tunošna, zahynulo 43 lidí včetně tří českých hokejistů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka. Stav Alexandra Sizova, který je nyní jediným přeživším, je podle lékařů středně těžký. Příčinou havárie byl nedostatečný tah motorů, jehož důvodem byla buď technická porucha nebo chyba pilota.

Galimov sehrál 342 ligových zápasů a dres Lokomotivu oblékal od počátku své profesionální kariéry. Nastřílel celkem 64 gólů a zaznamenal 126 bodů. Byl členem ruské reprezentační dvacítky, která v roce 2005 získala stříbro na juniorském mistrovství světa. V minulé a předminulé sezoně hrál i za seniorskou reprezentaci.

Podle některých ruských médií byl Galimov bezprostředně po havárii při vědomí a komunikoval se záchranáři.

Petr Čáslava (vpravo) při tvrdém souboji u mantinelu s Alexandrem Galimovem z Ruska.foto: Reuters/Grigory Dukor

Reklama

Související témata: