Hlavní obsah

Hokejisté Lva Poprad získali premiérový bod v KHL

Hokejisté Lva Poprad získali ve čtvrtém utkání sezony historicky první bod v KHL. Svěřenci trenéra Radima Rulíka prohráli 3:4 po samostatných nájezdech na ledě Atlantu Mytišči. Zápas pomohli dovést do prodloužení svými góly čeští útočníci Tomáš Netík a Václav Nedorost.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto

Článek

Netík otevřel po Nedorostově přihrávce skóre v 6. minutě, pak ale domácí Atlant třemi brankami otočil. Nedorost nicméně v polovině utkání vstřelil kontaktní gól a duel poslal v 52. minutě do prodloužení v přesilovce Slovák Branislav Mezei po asistenci obránce Karla Pilaře.

V samostatných nájezdech překonal Tomáše Dubu v brance Lva jen Dmitrij Upper, ale protože žádní střelci Popradu včetně Netíka neuspěli, bod navíc získal Atlant.

V rozstřelu prohrála i mistrovská Ufa, jež podlehla 4:5 v Novosibirsku. Poprvé v sezoně se v dresu hostů trefil Jakub Klepiš, jenž ale poté neuspěl při nájezdech.

První přesný zásah si připsal Libor Pivko po přihrávce Zbyňka Irgla a jejich Dinamo Minsk vyhrálo 3:2 po nájezdech na ledě Dinama Riga. Irgl se prosadil i v rozstřelu.

Poprvé v sezoně skóroval také Jiří Novotný za Astanu, ta však prohrála 3:6 na ledě Dynama Moskva. Jednu přihrávku si ve vítězném týmu připsal Marek Kvapil.

Kontinentální hokejová liga
Novosibirsk - Ufa 5:4 po sam. nájezdech (za hosty Klepiš 1+0, Blaťák 0+1), Kazaň - Jekatěrinburg 2:1, Nižněkamsk - Čeljabinsk 3:4 po sam. nájezdech, Atlant Mytišči - Lev Poprad 4:3 po sam. nájezdech (za hosty Nedorost 1+1, Netík 1+0, Pilař 0+1), Dynamo Moskva - Barys Astana 6:3 (Kvapil 0+1 - J. Novotný 1+1), Dinamo Riga - Dinamo Minsk 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Pivko 1+0, Irgl 0+1).

Reklama