Hlavní obsah

Nedorost prvním hattrickem v KHL pomohl k výhře Popradu

MOSKVA

Český útočník Václav Nedorost svým prvním hattrickem v KHL výrazně pomohl k výhře nováčka Popradu 6:3 nad hokejisty Čechova. U gólů dvojnásobného juniorského mistra světa jednou asistovali Jiří Hunkes a Jiří Sekáč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Průcha se téměř po měsíci trefil za Petrohrad.

Článek

Také díky Nedorostovi dokázal tým českého trenéra Radima Rulíka poprvé v soutěži nastřílet v jednom zápase šest gólů. Lev vyhrál podruhé za sebou a v tabulce Západní konference se posunul na deváté místo, dva body pod hranici postupu do play off.

Červenka se dvakrát trefil

Roman Červenka potvrdil pozici nejlepšího střelce KHL dvěma góly, kterými zpečetil vítězství Omsku 4:1 v Rize. Král kanonýrů uplynulé sezony má po dnešku na kontě 15 branek, o tři víc než Petr Vrána z Chabarovsku a Maxim Pestuško z Nižněkamsku.

Pětadvacetiletý Červenka, který se omluvil z blížícího se turnaje Karjala, vstřelil v 49. minutě třetí gól svého mužstva a necelé tři minuty nato přidal v přesilovce po přihrávce obránce Martina Škouly definitivní pojistku.

Mistr světa z loňského roku tak potvrdil svou vynikající střeleckou formu z poslední doby. V uplynulých pěti zápasech neskóroval jen jednou - ve středu proti Petrohradu s Jakubem Štěpánkem v brance - a připsal si v těchto duelech sedm branek.

Průcha dal po měsíci gól

Téměř po měsíci se v KHL trefil útočník Petr Průcha a pomohl Petrohradu k vítězství 5:4 v prodloužení nad Chanty Mansijskem. Svěřenci trenéra Miloše Říhy, v jejichž brance byl tentokrát místo Štěpánka jeho ruský kolega Ilja Ježov, se díky tomu dostali do vedení v soutěži o bod před Chabarovsk.

Bronzový medailista z letošního MS Průcha skóroval v 8. minutě a zvýšil na 2:0, protože už po 37 sekundách otevřel účet zápasu jeho spoluhráč Dmitrij Kalinin. Průcha zaznamenal třetí trefu v sezoně a první od 9. října.

Devětadvacetiletý český útočník se navíc podílel i na vítězném gólu. V druhé minutě prodloužení přihrál v přesilovce Kalininovi na rozhodující trefu.

Ještě o týden déle než Průcha čekal na třetí gól v sezoně Libor Pivko z Dinama Minsk. Jednatřicetiletý svěřenec trenéra Marka Sýkory ukončil střelecký půst v duelu proti Čerepovci a pomohl svému týmu k vítězství 3:0.

Petrohrad se dostal do čela KHL také díky porážce jednoho z nejlepších týmů Východní konference Čeljabinsku, který prohrál 0:4 v Ufě. Úřadující vítěz Gagarinova poháru tak uspěl hned v prvním utkání po odvolání trenéra Sergeje Michaljova.

Totéž se povedlo Atlantu Moskevská oblast, kde ve čtvrtek skončil kouč Bengt-Ake Gustafsson. Finalista minulé sezony dnes doma v Mytiščích porazil 3:2 Magnitogorsk.

Kontinentální hokejová liga:
CSKA Moskva - Spartak Moskva 2:1, Ufa - Čeljabinsk 4:0, Atlant Mytišči - Magnitogorsk 3:2, Kazaň - Barys Astana 2:3 (za hosty Novotný 0+1), Nižněkamsk - Jekatěrinburg 3:2, Petrohrad - Chanty Mansijsk 5:4 v prodl. (za domácí Průcha 1+1), Dinamo Minsk - Čerepovec 3:0 (Pivko 1+0), Dinamo Riga - Omsk 1:4 (Červenka 2+0, Škoula 0+1), Lev Poprad - Viťaz Čechov 6:3 (za domácí Nedorost 3+0, Hunkes a Sekáč oba 0+1).

Reklama